Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Alkohollal az MSZP székháza ellen

Győr - Támadás érte az MSZP győri, Herman Ottó utcai székházát: kedden kora reggel a piactérre néző portál két nagy felületű, dupla vastagságú üvegét ismeretlen tettesek betörték.
A nyomokból ítélve először sörösüveggel próbálkozhattak, ám az lepattant a vastag üvegről. Véletlen-e vagy sem:
olyan márkájú sörrel tették, aminek a címkéjén ötágú vörös csillag látható.

A teli, felbontatlan pezsgősüveg viszont megtette hatását, átszakította az ablakot. Az üvegdarabok és szilánkok, a szétfolyt ital a kijáratig beborította a tárgyalóhelyiséget.

Mint az eset utáni sajtótájékoztatón az MSZP győri elnöke, dr. Neupor Zsolt elmondta, nem gyanúsítanak egyetlen politikai szervezetet sem a vandál tett elkövetésével. Azt azonban fontosnak tartják leszögezni, hogy „az elmúlt napok politikai eseményei, a Magyar Gárdával kapcsolatos kétértelmű megnyilatkozások zöld jelzést adnak azoknak a szélsőséges erőknek, amelyek immár nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is fenyegetik a demokratikus viszonyokat. Mindez még szükségesebbé teszi a demokratikus pártok elhatárolódását az antidemokratikus szerveződésektől, hiszen Győrben is biztonságban, nyugalomban szeretnénk élni."

Az üveg betörésével járó riasztásra három percen belül a helyszínen volt a megbízott biztonsági szolgálat, ám már nem találtak senkit. A hivatalos bejelentésre a rendőrség rögzítette a nyomokat és megkezdte az ügy kivizsgálását. Az anyagi kár több tízezer forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pamacs-programok

A győri Papák, Mamák és Csemetéik Egyesülete programajánlója. Tovább olvasom