Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Alkalmazkodnak a családi napközik

Az idősek klubjainak és a családi napköziknek a fenntartásában is együttműködnek tavasztól a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulásához tartozó önkormányzatok. Így több támogatást kapnak a kisgyerekes családok, a nyugdíjasok segítéséhez.

A családi napközi újszerű ellátási forma, amely nagy segítség azoknak a gyermekes szülőknek, akik nem a megszokott „hivatali" munkarendben, nem hétköznapokon reggel nyolctól délután négyig dolgoznak. Ezekben a napközikben ugyanis a nyitva tartás rugalmas, a szülők igényei szerint alakul és az egészen kicsi korúaktól a tizennégy évesekig fogadják a gyermekeket.

A kistérségben jelenleg Soboron, Téten és Bodonhelyen működik családi napközi. Utóbbi településen nincs iskola, de a családi napközinek köszönhetően az iskolai és az óvodai időn kívül is a településen maradhatnak a gyermekek és felügyelet mellett tölthetik el az időt. Kenesei Ferenc polgármester főként ezért örül a települések összefogásából adódó lehetőségnek.

Ugyancsak állami normatív támogatások igénybevételével tud jelentős anyagi forrásokhoz jutni a kistérség többcélú társulása az idősek klubjainak fenntartásához. Győrszemerén, Tényőn és Téten is működik ilyen.

A feladatok közös ellátása révén a nyugdíjasoknak segítséget nyújtanak életvitelükhöz, biztosítják az étkeztetést, a gyógyszereik beszerzését, a mosást és olyan kulturális, szabadidős tevékenységeket szerveznek, amelyek révén napjaik közösségben telhetnek.

– Elsők közt kaptuk meg az „Idősbarát önkormányzat" címet, amelynek azóta is igyekszünk megfelelni. Mindig fontosnak tartottuk a nyugdíjasok, a rászorulók segítését, figyeltünk arra, hogy minél sűrűbb legyen a szociális háló, erre pedig garancia a kistérségi összefogással működtetett intézmény – szögezte le Horváth Gyula győrszemerei polgármester. Együtt több támogatást remélnek a települések

Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játékvár épül Marcalváros II-n

Győr- Marcal II-ön a játszótéren a rugós játékokat unatkozó tizenévesek „gyilkolják"- írja… Tovább olvasom