Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Alig több, mint 530 hónap alatt akár megtérülhet a győri Schlichter-villa ára!

Ez megközelítőleg 44 évet jelenthet a fejlesztéseket és felújítást finanszírozó személyeknek és cégeknek. Már ha találnak érdeklődőt a 700 nm-es, "A" kategóriás, reprezentatív irodaházra a havi 1.868.400 Ft-os bérleti díj fejében.

Az ingatlanbazar.hu oldalán ugyanis ennyiért kínálja a tulajdonos Leier Holding a megújult épületet. Ahogy azt korábban megírtuk, a befeketetők kiváló munkát végeztek a romos ingatlanon, amelyet irodaházként szeretnének bérbeadni.


És egy kis érdekesség:

A korábbi cikkből sokminden kiderült az ingatlan kézről-kézre kerüléséről. Eddig azonban valahogy nem szúrt szemet az eredeti tervező neve...

Több forrás is Hlatky-Schlichter Lajosként említi a sikeres építőmestert, aki “saját telkén, saját használatára építette az emeletes villaépület". Márpedig ez a Hlatky-Schlichter név nem tűnik túl gyakorinak. Öt évvel ezelőtt egy tragikus eset kapcsán azonban Győrön kívül is felbukkant a szokatlan vezetéknév a médiában: Hlatky-Schlichter Hubert, a Babel és KIOSK éttermek tulajdonosa talált ugyanis rá Daróczy Dávid volt kormányszóvivő holttestére.

A szláv nyelv(ek)et beszélőknek egyébként gyanús lehet a Hlatky előtag. Csehül és szlovákul a hladký szó simát jelent. Ennek különböző megjelenési formái lehetnek: Hladky, Hlatky, Hlatki, Hladki, Hladky. Míg a német schlichter békéltetőt jelent. Melyet egy magánszemély családfával foglalkozó oldalán német fordításnak titulál: “A családnak Sopron vármegyébe költözött tagja Schlichter néven fordul elő, a mely a Hlatkynak (tótul – síma) német fordítása."

Gyanítjuk, hogy sok izgalmas anyag rejlik a Hlatky-Schlichter család történetében. Csak akadjon egy lelkes kutató, aki felgöngyölíti a szálakat!

Még több kép és információ a kiadó villáról az ingatlanbazar.hu oldalán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két méter mély jeges árkok az út mindkét oldalán Kismegyer és Töltéstava között! - videó, fotók

Megmutatjuk, hol nagyon nem ajánlatos árokba csúszni télen. A rossz minőségű útszakaszon a közlekedést reggel jégbordák, vízátfolyások is nehezítik itt. Tovább olvasom