Kisalföld logö

2017. 04. 26. szerda - Ervin 12°C | 21°C Még több cikk.

Alexay Zoltán - Szigetköz

A most megjelent Szigetköz című hetedik könyvem műfaját nehéz meghatározni. Nem tipikus fotóalbum, mert a szokásosnál több benne a szöveg és nem is tájmonográfia, mert lényegesen több a kép, mint a hasonló kiadványokban.
Mikor a BKL kiadó vezetője felkért, hogy írjak Szigetközről, elgondolkodtam, mit válaszoljak – hiszen eddig három önálló és egy Timaffy Lászlóval közös kötetem jelent meg a kistájról. Végül vállaltam a munkát, mert a korábbi könyvek már régen elfogytak, de csak ebben a formában.

Galéria! Fotók: Szük Ödön


A fejezetek előtt (természeti viszonyok, élővilág, a tájban élő ember, idegenforgalmi nevezetességek) hosszabb, 3–4 oldalas szövegben próbáltam megadni a legfontosabb információkat – ezek összefoglalása angolul és németül is olvasható. A képek kiválogatása nehéz munka volt a négy évtized alatt összegyűlt több tízezer felvétel közül – hogy dokumentumok is legyenek és mint fotók is megállják a helyüket. Remélem a kötet anyaga megfelel ennek a kettős elvárásnak és az olvasók szívesen fogadják e könyvemet.

Alexay Zoltán
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrben tanulni jó! - Nyitott kapuk a Széchenyi István Egyetemen

2012. január 10-én, kedden a győri Széchenyi István Egyetem Nyitott Kapuk rendezvényre várja a… Tovább olvasom