Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Album készült a bencés harangok újjászületéséről

Európa védőszentje, Szent Benedek ünnepén mutatták be a győri Szent Ignác-templomban azt az albumot, mely a bencés templom harangjai újjászületésének állít emléket.
A bencés szerzetesközösség 2016 őszén fogott össze az önkormányzattal, üzletemberekkel és a város polgáraival, hogy újraöntsék a száz éve elhurcolt négy harangot. Meghirdették a gyűjtést azzal a céllal, hogy karácsonykor újra megszólalhassanak. Néhány hónap alatt az álom valóra vált és főpapi felszentelésekkel a nyugati toronyba visszakerült  harangok felzúgtak az éjféli misén. 
 
Fazakas Z. Márton csornai premontrei apát és Sárai-Szabó Kelemen, a győri bencés perjelség vezetője nézegetik az albumot. Fotó: Bertleff András
Fazakas Z. Márton csornai premontrei apát és Sárai-Szabó Kelemen, a győri bencés perjelség vezetője nézegetik az albumot. Fotó: Bertleff AndrásA gyűjtés olyan jól sikerült, hogy a négy harang helyett hatot öntethettek az innsbrucki Grassmayr harangöntő műhelyben. 
 Az album azt a tiszta szándékú, nemes utat járja végig az emlékezetben, mely örökül és követendő példaként hagyja az utókornak a bencés templom harangjainak újjászületését – mikor egy adventi álom sokak jóakaratával célba ért és valóra vált. A cselekvő segítség közösséggé formálta az adományozókat, akik közül néhányan e könyvben megosztva gondolataikat, egyként tesznek tanúbizonyságot a hit és az akarat erejéből megszülető csodáról.
 
Bogisich Ferenc, az összefogás kezdeményezője és főszervezője a misét követő könyvbemutatón utalást tett arra, hogy új álom van születőben.
Bogisich Ferenc, az összefogás kezdeményezője és főszervezője a misét követő könyvbemutatón utalást tett arra, hogy új álom van születőben.A Zengő ércek hangjával című kötetből száz darab számozott díszpéldány is készült, az első számú Ferenc pápának ajánlva, aki a Vatikánban megáldotta a harangokat. A könyvben DVD is található, mely filmen követi végig a nemes összefogás történetét.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyen sem volt még! Zöldkörforgalom épül Győr-Szigetben - fotók, látványterv

Ilyen sem volt még! Zöldkörforgalom épül Győr-Szigetben - fotók, látványterv
Győr nevezetességeinek kicsinyített másai díszítik a körforgalmat. Gyakorlatilag kész a különleges győri körforgalom. Tovább olvasom