Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Alberttel örülhetünk első sikeres műtétjének

Olvasóink adtak esélyt arra a nyolcéves Horváth Albertnek, hogy megvalósítsa vágyait.
Pénzzel támogatták lábhosszabbítását, így most a jól sikerült első műtét után otthon pihen, tornázik. Még két operáció vár az Achilles-ín-gondokkal született fiúra.

– A nehezén túl vagyunk. Albert műtétje után az orvosok azt mondták, ötvenről hetven százalékra nőtt meggyógyításának esélye és valószínűleg a további két műtét már könnyebb lesz, gyorsabb lesz utánuk a felépülés. Nekem ez egy kis megnyugvást és még több erőt ad, neki meg biztatást, mert bizony most, ha tornáztatnia kell a lábát, az fáj neki – mondta el Szabó Andrea, aki a hétvégén jött haza kisfiával a pécsi kórházból.
Korábban a Jóakarat hídja révén – olvasóink adományaiból – 150 ezer forintot adhattunk át Albert édesanyjának.

Most nem járhat iskolába Horváth Albert, de megnőttek meggyógyításának esélyei. Fotó: Bertleff András
Most nem járhat iskolába Horváth Albert, de megnőttek meggyógyításának esélyei. Fotó: Bertleff András

Arról már többször írtunk – legutóbb Drukkolhatunk Albertnek címmel január 3-i számunkban –, hogy a hiányos bokával, rövidebb bal lábszárral született kisfiúnak sínt kell viselnie, ami tartja a lábát és magasított talpú cipőt. Ezeket szeretné elhagyni. Cikkeink nyomán többen támogatták ebben és most kíváncsiak rá, hogy van a második osztályos diák. Ám amikor erről kérdeztük édesanyját, először azt hangsúlyozta, mennyire örülnek, hogy sokan mellettük állnak és mekkora segítséget jelentenek az eddig kapott pénzadományok. Szükségük van erre hosszú útjukon, amit Albertnek még lassabban, nehézkesebben járva kell megtennie addig, amíg nem szaladhat kortársaihoz hasonlóan gyorsan. Ha sikerrel jár, akkor rendőr vagy katona lehet, ahogy korábban gondolta, vagy állatorvos, ahogy jelenleg tervezi, mert matematikából és környezetismeretből is jó jegyei vannak.

A kisfiú céljához vezető első állomás, a sikeres műtét mintegy hétszázezer forintba került. Egy hónapig kell most a lábába került csavarokon újra meg újra állítani, hogy hosszabb legyen négy centivel. Édesanyja hálás munkaadójának, hogy erre az időre elengedte. Ápolhatja Albertet, aki olvassa az olvasóinktól kapott könyveket. Kedvence lett A kis herceg, ami biztatást ad neki, akárcsak osztálytársai, akik már Pécsre megüzenték: várják vissza.

Korábban a Jóakarat hídja révén – olvasóink adományaiból – 150 ezer forintot adhattunk át Albert édesanyjának. Ez jó alapot adott a további gyűjtéshez. Cikkünk nyomán a helyiek nótaesttel segítették, a győri Arrabona Nyugdíjas- egyesület klubjai is támogatták. A következő, várhatóan nyáron elvégezhető műtét költségeinek fele is összejött már, mert a gyermekét egyedül nevelő anya keresetéből is igyekszik minél többet félretenni. Aki még segítené, az 59800091-15171100-ás számlaszámra utalhat pénzt.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikerüljön jól a nagy nap! Esküvő kiállítás Győrben - fotók, videó

Immár negyedszer tartják meg a hétvégén győri Árkádban az esküvő kiállítást. Megmutatjuk fotókon,… Tovább olvasom