Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Albérletvadászat

Az utóbbi években bővültek a főiskolai-egyetemi kollégiumi helyek, de még mindig sokan albérletben kezdik az új tanévet.
Az utóbbi években bővültek a főiskolai-egyetemi kollégiumi helyek Győrben, de még mindig sokan albérletben kezdik az új tanévet. Vannak, akik már júliusban, a felvételi ponthatárok megjelenése után lakáskeresésbe fogtak, de azok sincsenek elkésve, akik csak most kezdik az „albérletvadászatot". Csak a Bazár hirdetési újság legutóbbi számában tizenegy albérletet kínáló apróhirdetést találtunk „egyetemhez közeli" megjelöléssel.

A veszprémi Pataricza György, aki – bár csak öt napja költözött be – már júliusban kivette 53 négyzetméteres révfalui albérletét, be tud számolni albérlet-keresési tapasztalatairól.

– Mivel tudtam, hogy lakótársat kell keresnem, a legnagyobb gond az volt, hogy a legtöbb kínált lakás amerikai konyhás volt, és nem volt benne két különálló szoba. Volt, amit ugyan így hirdettek, de aztán kiderült, hogy az egyik „szoba" egy függönnyel leválasztott hálófülkét takar. Több helyen a minőséggel volt gond, sokan ugyanis azt hiszik, hogy a diákoknak minden jó... – mondja a másodéves jogászhallgató. P egyébként 65 ezer forintot plusz rezsit fizet havonta a lakásért, ami tökéletesen megfelel a győri átlagnak.

Egy viszonylag új építésű, 2–5 éves társasházban körülbelül 50 ezer forintért kaphatunk egy másfél-két szobás, 50 négyzetméteres, egyedi gázfűtéses albérletet – rezsi nélkül –, Győr frekventált részein, mint a belváros vagy az egyetemhez legközelebb fekvő, egyébként is a város egyik legdrágább kerületének számító Révfalu, ehhez még tízezret nyugodtan hozzáadhatunk. A garzonok ennél – természetesen „méretarányosan" – drágábbak: Marcalvárosban 35 ezer, a belvárosban akár 50 ezer forintot is elkérnek értük. Spórolni azzal (is) lehet, ha lakótelepre megyünk albérletbe, egy 1+2 félszobás panellakás már negyvenezer forintért kivehető, ebben akár négyen is elférnek – igaz, a nappali „kiiktatásával". Aki csak társbérletet keres, 15–17 ezer forintért vehet ki szobát, viszont számolnia kell a (sokszor kényszerű) társbérlet buktatóival.

– Az előző albérletemből azért kellett elköltöznöm, mert a lakótársam hirtelen összeköltözött a barátnőjével, így most inkább én akartam „nyeregben lenni" – mondja Pataricza György. – Amint júliusban megtaláltam ezt a lakást, feladtam egy hirdetést, de csak most sikerült albérlőtársat találnom. Kezdetben például szinte csak lányok telefonáltak, akik nem akartak egy fiúval együtt lakni, mások pedig nem tudták volna kifizetni a fele bérleti díjat. A lakótársam szimpatikus, szintén a jogra jár, úgyhogy remélem, ez már a végleges felállás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Intelligens'' figyelmeztetést kapott Győr

Az Intel Magyarország és a győri városvezetés szerdán ismét egyeztetett a digitális (vagy ha úgy tetszik, intelligens) városprojektről. Úgy tudjuk, a város ígéretet tett arra, felgyorsítja a rá vonatkozó folyamatokat – erre szükség is van, mert már Székesfehérvár is bejelentkezett, hogy hasonlót szeretne. Pedig két éve még nagy szerencseként emlegették, hogy Győrt választotta ki az Intel mint Magyarország digitálissá fejleszthető városát. Tovább olvasom