Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Alázuhant a kollégium párkányáról

Eltört a medencecsontja és gerince is súlyosan sérült annak a diáknak, aki vasárnap éjjel az aszfaltra zuhant egy győri kollégium első emeletéről. A fiú és három társa a párkányon araszolva szöktek ki az épületből a csaknem végzetes éjszakai kalandra.
A párkányról a tűzlétrán át kerülték meg a diákok a házirend szabályait.
Majdnem tragédiával kezdődött a tanév Győrben, amikor a megyei önkormányzat diákotthonából a tanulók már az első éjszaka kiszöktek a városba bulizni. A fiúk az egyik első emeleti szoba ablakán keresztül másztak ki a 6–7 méter magasságban vezető, 40–45 centi széles párkányra, majd azon araszolva jutottak el a tűzlétráig, onnét az aszfaltozott udvarra.
A kollégiumban este tíz után bezáródnak az ajtók, a házirend szerint akkor már senki nem mehet sehová és addigra be is kell érkezni. Azonban „öreg-

diákok" körében ismert volt, hogy ha a szobák ablakán a párkányra másznak, el lehet araszolni – jelen esetben 15 méter hosszan – a tűzlétráig és máris szabad az út az éjszakai életbe.

Vasárnap éjszaka abban a szobában, amelynek az ablakán közlekedtek a fiúk, két új diák volt. A rendőrségi vizsgálat adatai szerint az új fiúk azt vették észre, hogy három srác mászik be az ablakukon és miután átmentek a szobán, az ajtón távoztak a diákotthon folyosójára.
Takarodó után ugyanazok a diákok fordított irányban áthaladva a szobán, az ablakon távoztak. Alig telt el pár perc, nagy puffanást, majd nyöszörgést hallottak.

Vasárnap esett az eső, a párkány csúszós volt. A balesetet szenvedett diák ezzel nem számolt, s a kifelé lejtő horganyzott lemezen megcsúszott a cipője és a mélybe zuhant. A fiút gerincsérülései miatt a mentők a megyei kórház idegsebészetére szállították. Amikor a fiatalember kihallgatható állapotban volt, betegágyán elmondta a nyomozóknak, hogy este hatkor ment vissza a kollégiumba bakonyi falujából. Megbeszélték társaival, hogy éjszaka kimennek szórakozni. Négyen indultak el, majd ő visszament a pulóveréért, s ekkor csúszott meg a párkányon.
A diákotthon igazgatója, Meggyesi József végtelenül elszomorítónak nevezte a történteket.

– Egyértelmű, hogy nincs már más megoldás, berácsozzuk a szoba-, de még a folyosóablakokat is. Ugyanis a párkány összefüggően halad körbe az épület oldalán.

Nyolc évvel ezelőtt már a tűzlétra melletti közös mosdók ablakait beszegelték, mert akkor azokon másztak ki a diákok. Pket fegyelmivel távolították el a kollégiumból.

– Arra nem is gondoltunk, hogy a sokkal távolibb szobák ablakain is kimásznak a párkányra, hogy kiszökjenek. Az első eset után minden évben többször felhívtuk a tanulók figyelmét arra, hogy nagyon sokat kockáztatnak. Elsősorban saját testi épségüket, de a kollégiumi létüket is. A mostani esetet is kivizsgáljuk és megtesszük a szükséges lépéseket – jelentette ki Meggyesi József.

A kórház idegsebészetén dr. Czeiner Antal jó hírről számolt be a Kisalföldnek:
– Szerencsésnek mondható a fiatalember balesete, sérülései súlyosak, de nem életveszélyesek. Csonttörése és gerincsérülése is meg fog gyógyulni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget vetni a flúgos futamnak

A 425 millió forintból átépített győri Szabadhegyi Közoktatási Központban vasárnap tartották az… Tovább olvasom