Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Alapfokú művészeti iskola

Három tagozattal, kilenc telephellyel új művészet iskola kezdi meg működését Győrött és a város környékén. A Grácia Művészet Intézet célja, hogy az alapfokú művészeti oktatás keretei között minél több tanulóval megszerettesse a művészet különböző ágait. Az önálló iskolaként működő intézet ősztől kezdi el működését.

Három tagozaton hirdetnek felvételit az államilag támogatott képzésekre. A modern tánc fakultásra (vezető: Gellért Tünde), a színjátszásra (vezető: Csobod Tibor) és a képző-iparművészeti fakultásra (vezető: Királyfalviné Molnár Gabriella) már lehet jelentkezni.

Nagyon sok gyerek érdeklődik, és még több érdeklődésére számítanak az iskola elindítói. A beiratkozások egyébként augusztusban kezdődnek meg a Grácia győri székhelyének számító Vocational Academyben és a Győr környéki telephelyeken. A képzési rendszert leginkább a már működő zeneiskolaihoz lehet hasonlítani. A jelentkezők ebbe az iskolába délutánonként vagy hétvégén járnak, heti 4 – 5 órában tanulják – művész-tanárok vezetésével – a választott művészeti ág tananyagát. A felvételi vizsgán, valamint az év közben tanúsított szorgalmuk, tehetségük alapján kerülhetnek alacsonyabb és magasabb osztályba is. Így akár az is előfordulhat, hogy egy harmadikos általános iskolás a Gráciában mondjuk a színjátszásban már ötödikesnek számít.
Tíz-húsz diákos lesz várhatóan az osztályok létszáma.

Mint azt Csobod Tibortól megtudtuk, cél, hogy egy teljes színházi-színpadi képzést biztosítanak. Vagyis a díszlettervezéstől a táncon át a színjátszásig szinte mindennel megismerkedhetnek az érdeklődő fiatalok. A korhatárok is összemosódnak majd a művészeti intézményben, hiszen hatéves kortól egészen huszonnégy éves korig bárki jelentkezhet.
Igazi különlegessége a Grácia Művészeti Művészetoktatói és Sportszervezői Kht. által működtetett iskolának, hogy sok, Győr környéki falusi iskolával is sikerült együttműködést kialakítani.
S hogy az új iskola sikeresen működik majd, arra garancia az egyik alappillér, a tánc egyik műhelye, a napokban tízéves jubileumát látványos műsorral ünneplő Grácia Mozgásstúdió is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felpöröghet a gázmotor

A Győri Hőszolgáltató Kft. folyamatos fejlesztéseinek részeként ma délelőtt ünnepélyes… Tovább olvasom