Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Alapfelszerelés a bölcsiben a hősugárzó

Minden győri bölcsődében fűteni kellett a héten a szokatlan hideg miatt. A visszakapcsolás csak a Kígyó utcában váratott magára napokig.


A kicsik azért nem fáztak, mert minden intézményben van hősugárzó.

A győri bölcsődeigazgatósághoz tartozó tizenhárom intézményből hatban gázkazánnal szabályozzák a belső hőmérsékletet, a többiben központi fűtés működik. A csoportszobák hétfő reggelre 17–18 fokosra hűltek, félő volt, hogy megfáznak a gyerekek, akik ráadásul épp a szőnyegen szeretnek játszani. Egy kivétellel az intézmények mindegyikében megindult a fűtés, a Kígyó utcában azonban hidegek maradtak a radiátorok egészen tegnap délelőttig.

– Miután egy rendszerre van kapcsolva a bölcsőde a környező emeletes házakkal, a visszakapcsolás nemcsak tőlünk, hanem a lakóktól is függ.

Két napot kellett csak átvészelni hősugárzókkal, szerda kora délelőtt újra melegedni kezdtek a radiátorok a Kígyó utcai intézmény négy csoportszobájában. Képünkön Horváthné Kovács Viktória bölcsődevez
Két napot kellett csak átvészelni hősugárzókkal, szerda kora délelőtt újra melegedni kezdtek a radiátorok a Kígyó utcai intézmény négy csoportszobájában. Képünkön Horváthné Kovács Viktória bölcsődevezető-helyettes és Szűz Regő. Fotó: K. Cs.

Olvasói SMS

A Kígyó utcai bölcsőde gyerekei megfagynak. Ez az egyetlen bölcsőde, ahol nincs fűtés. Köszönhetjük a környékbeli házak lakóinak, akik nincsenek tekintettel a picikre. Kérjük, gondoljanak egy kicsit rájuk is! Tisztelettel: a bölcsődei gyermekek szülei
Sok a szegény a környéken, gondolom, ezért nem igényelték, így viszont nálunk is maradt a hideg – mondta portálunknak Horváth Lőrincné intézményvezető.

Szerdán délelőtt körülbelül 9–10 óráig hősugárzóval fűtöttek a bölcsődében, akkor kezdtek csak melegedni a radiátorok.

Etzlné Lőrincz Ildikó, a győri Kodály Zoltán utcai módszertani bölcsőde vezetője úgy tudja, csak ebben az egy bölcsődében okozott gondot a hideg. Szerencsére éppen az ilyen átmeneti napokra vagy műszaki hibára számítva kötelező alapfelszerelés minden intézményben a hősugárzó, csoportszobánként egy. Általában a központi fűtés le- vagy visszakapcsolása táján kerülnek elő, de volt már szükség rájuk augusztusban is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terjed az erőszak - konferencia Győrben

A családon belüli erőszakról rendeztek regionális konferenciát a napokban Győrben. Tovább olvasom