Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Alap egyáltalán nem biztos alapon

A győri Kónya család önhibáján kívül igencsak kellemetlen helyzetbe került. Adósa a győrzámolyi önkormányzatnak, a család viszont a Fundamentától várja hiába jogos követelését.
A győrzámolyi önkormányzat akár birtokháborítással is vádolhatná a győri Kónya Ferencet, mondván, a községben még tavaly novemberben lerakott ház alapjának fele az önkormányzat telkén van. Kónyáék ugyanis csak a telek felét fizették ki. A községnek azonban esze ágában sincs a családra neheztelni, az önkormányzat türelmes. Számára nyilvánvaló, hogy a település leendő lakói nem a maguk hibájából nem képesek állni szavukat.

Kónya Ferenc leánya és fia 1999 óta rakta forintjait a Fundamenta Rt.-nél lakás-előtakarékossági számlára. Ezek tavaly augusztusban jártak le. A szabályzat ismeretében nyilvánvaló volt, hogy a számlán lévő összeget három hónapon belül meg kell kapnia a családnak. Kónya Ferenc (38 éves rábás munkaviszonnyal, amiből 25 évet fizikai munkásként melegüzemben töltött, tavaly év elején vásárolt építési telket Győrzámolyon) akkor kifizette a telek árának a felét, másfél millió forintot, és abban állapodott meg a községgel, a Fundamenta-„menetrend" ismeretében, hogy mivel augusztusban lejár az előtakarékossági számla és három hónapon belül megkapja a család a pénzt, decemberben fizeti ki a telekvásárlásból még fennmaradt ötvenszázalékos részt. A helyi önkormányzat ennek alapján adta meg az építési engedély mellé hozzájárulását, hogy Kónyáék tavaly novemberben megkezdhessék leendő otthonuk alapozását.

A lakóház jó fél méterre emelkedik ki a földből, a ház alapja elkészült. Kónyáék viszont a Fundamentától a pénzt sem tavaly novemberben, de még decemberben sem kapták meg. Január 5-re futott be a várt összeg fele. Kónyáék fundamentás papírjai Győrből rendre és hiánytalanul eljutottak a társaság fővárosi központjába. A sokszori telefonérdeklődésre azonban rendre csak hitegették őket. – Képtelen helyzet, hogy valakinek a saját pénze után kelljen futnia – mondja a férfi.
Megkerestük a Fundamenta győri irodáját, ahol sajnálattal széttárták a karjukat. Rajtuk semmi sem múlt – mondták –, hogy Kónyáék miért nem jutottak jogos pénzükhöz, ezt nem tudják: ez a fővárosi központra tartozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem csak kíváncsiságból tanulják a cigány nyelvet

A cigányszótár könyvnek vékony, füzetnek vastag. A nyelv elsajátításához mégsem árt némi elszántság,… Tovább olvasom