Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Alakul a második BNI csoport Győrben: fókuszban a kapcsolati tőke

A kisalfold.hu részt vett a BNI égisze alatt alakuló második győri csapat, a Rába-csoport első ülésén. A cél: a megjelent üzletemberek, vállalkozók egymás kapcsolatait fejlesztve építsék saját üzletüket.

A BNI marketing céget 1985-ben Dr. Ivan Misner alapította Kaliforniában; a vállalkozás a szájhagyomány útján terjedő, marketing alapú üzleti ajánlásokra szakosodott.

Napjainkra a BNI a világ legnagyobb üzleti ajánlásra épülő szervezetévé vált 47 országban, több mint 5680 csoporttal, 130 000 főt meghaladó taglétszámmal.

2008-ban a tagok több mint két milliárd dollár értékben közvetítettek egymás felé üzleti ajánlásokat világszerte. A siker titka két szóval foglalható össze: "aki ad, az nyer".

Magyarországon Budapest mellett Győrben indult eddig útjára két BNI csoport; a Rába-csoport egészen konkrétan a napokban startol el.

Hazánkban tavaly 2009-ben 2100 üzleti ajánlást generáltak a csoportok összesen 350 millió forint értékben, míg idén október végéig már több mint 1 millárd forintot.

"A BNI alapötlete arra épít, hogy a különböző cégeket és vállalkozásokat képviselő tagok minél több kapcsolati tőkét ismerjenek meg, szerezzenek egymástól.

Fontos tudni, hogy egy BNI csoporthoz adott szakterületnek csak egyetlen képviselője csatlakozhat. A tagok gyakorlatilag egymás értékesítési csapataként működnek, üzletkötői díjak nélkül" – tudta meg portálunk Solymosi Esztertől, BNI Hungary régióvezetőjétől.

A kisalfold.hu részt vett a Rába-csoport alakuló ülésén: 12 különböző szakterület vállalkozói, cégvezetői először bemutatkoztak, névjegykártyát cseréltek, majd azt közölték, hogy melyik üzletszektorban milyen kapcsolatokat keresnek.

Akadt, aki rögtön konkrét nev(ek)et említett.

A lényeg: ha egyik tag kapcsolatban áll adott piaci szereplővel – s persze mindez oda-vissza alapon zajlik –, akkor könnyebben kinyílhatnak az ajtók, s végül megkötethetnek fontos üzletek, szerződések.


A jó kapcsolati tőkék sok-sok profitot eredményezhetnek.
A jó kapcsolati tőkék sok-sok profitot eredményezhetnek.

Olvasóink írták

  • 2. janika 2010. december 06. 19:13
    „A másik ´ja" mivel a bűnüldözés meg tátja a mafla pofáját, mint mindig.”
  • 1. szocdem 2010. november 25. 18:07
    „JA.
    ezt úgy híjják hogy korrupció magas fokon, protekcionizmussal, káder szelekcióval spékelve..

    Akkor most neoliberalizmus vagy kommunizmus van meggazdagodott eftikék???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradókat köszöntöttek Győrben

Huszonharmadik alkalommal köszöntötték a jubiláló véradókat szerdán a városháza dísztermében. Tovább olvasom