Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Aláírták a bonyolítói szerződést

Az a cég végzi a bonyolítói, azaz ellenőri feladatokat a győr-bácsai szennyvíztisztító továbbépítésénél, amelyik a 4-es metróval kapcsolatos hasonló feladatot is elnyerte. A szerződést tegnap írták alá a városházán.
A magyar Eurout Kft.-ből és Ister Kft.-ből, valamint a finn Plancenter Ltd.-ből álló konzorcium nyerte el a bácsai szennyvíztisztító továbbépítésének bonyolítói pályázatát. A munkáért 385.767 euró (hozzávetőlegesen 104 millió forint) átalánydíj jár, amelynek felét az Európai Unió állja ISPA-előcsatlakozási alapján keresztül, 40,5 százalékát a magyar kormány, 9,5 százalékát a győri önkormányzat fizeti.

Az „alkalmi cégcsoport" vezetője az Eurout Kft. A társaság számos nagyberuházásnál végezte vagy végzi a műszaki és pénzügyi ellenőrzési feladatokat. Honlapjuk szerint (www.eurout.hu) egyebek mellett a budapesti 4-es metró, a millenniumi földalatti vasút és a Nagykörút rekonstrukciója, a határátkelők modernizációs programja, valamint az M5-ös és az M7-es autópálya tartozik referenciáik közé.
Győr-Moson-Sopron megyében eddig az új rajkai határátkelőhely építésénél, a Rábca medrének rekonstrukciójánál, a Győri Innovációs és Technológiai Központ, a megyei iparkamara, a győr-gyárvárosi gyalogos-kerékpáros aluljáró, illetve a győr–gönyűi Ro-Ro kikötő építésénél segédkeztek.

Balogh József polgármester az ünnepélyes ceremóniát követő sajtótájékoztatón elmondta: korábban szó volt világbanki és Phare-támogatásról is, de a város számára messze az ISPA-finanszírozás a legkedvezőbb. Megjegyezte, az összesen több mint négymilliárd forintba kerülő beruházás lesz a mostani önkormányzati ciklusban a legnagyobb.
Szabó Kálmán, az Eurout Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a 170 ezer lakost érintő beruházás – a kivitelezői szerződés megkötése után – várhatóan késő ősszel kezdődik meg, és – hat hónapos próbaüzemet követően – 2005 harmadik negyedévében ér véget. Addig elkészül a 60 ezer köbméteres biológiai tisztító, a kétszer négyezer köbméteres rothasztó, a többlépcsős iszapkezelő és a nádorvárosi szivattyútelepről induló, 800 milliméteres vezeték. A fejlesztés eredményeként a mű jelenlegi 50 százalék körüli hatásfoka 95 százalékosra javul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Búcsú: csak a név más

Tíz esztendővel ezelőtt rendezte meg először a győri Balázs Béla ÁMK a Győri Búcsút. A jubileumot… Tovább olvasom