Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Aláírni csak megfontoltan!

Elbocsátáskor, bármilyen hivatalos papír aláírásakor különösen körültekintőnek kell lenni.

Legjobb a papírokat előbb hozzáértőnek megmutatni – ezt már több cikkünkben hangsúlyozták az érdekvédők. A munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetésének az lehet a csapdája, hogy azzal alapesetben nem jár együtt a végkielégítés, más járandóságok kifizetése. Ezért azt csak akkor érdemes aláírni, ha belefogalmazzák, hogy a munkavállaló megkapja legalább mindazt, ami munkáltatói rendes felmondás esetén járna neki. Ha nem a jogszabályoknak és a dolgozókkal kötött szerződéseknek megfelelően fizeti a cég a bért, akkor javasolható, hogy erről tegyenek bejelentést a dolgozók annál a hatóságnál, amelyre a konkrét eset vonatkozhat, illetve a munkavállalók érdekében a munkaügyi felügyelőségnél.

A munkaügyi tanácsadásban a Kisalföld partnere a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ). Olvasóink kérdéseiket a rimanyi.zita@kisalfold.hu e-mail címre küldhetik.


Olvasói kérdés

Fel szeretném hívni azoknak a fiataloknak a figyelmét, akik kft.-nél dolgoznak és próbaidő után határozatlan idejű szerződést kapnak, ha kirúgják őket – mert a munkáltató nem tud munkát adni –, még véletlenül se írjanak alá közös megegyezést! Nagyon sokan nincsenek tisztában a jogszabályokkal és ezért sok fiatalt átvertek már. Egy-egy cég átjáróház. Az APEH ilyen vállalatokat ellenőrizhetne, mert a bért sem úgy kell adni, ahogy ők gondolják. A lányom is így járt és még sokan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bencés Séták

A Szent Mór Bencés Perjelség a Kulturális Örökség Napjai rendezvény keretében, 2009. szeptember 19… Tovább olvasom