Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Aláírásokat gyűjtöttek a sárásiak

Már majdnem kétszáz aláírást összegyűjtöttek a sárásiak, hogy ezzel nyomatékosítsák a város polgármesterének címzett kérésüket. Bíznak abban, hogy így sikerül elérniük, ne kelljen csaknem négyszázezer forintot fizetniük a csatornázásért.

Sokallják a csatornázás árát címmel (november 10., Kisalföld) már írtunk arról, hogy elkészült Sáráson a szennyvízcsatornázás első üteme, ami hetven házat érint.

A tulajdonosok megkapták a tájékoztatást arról, mennyit kell fizetniük közműfejlesztési hozzájárulásként, de sokallják az ingatlanonként fizetendő 384.322 forintot. Ezért közösen levelet fogalmaztak, amiben a polgármester segítségét kérik.

– Azzal kezdjük levelünket, hogy köszönetet mondunk Borkai Zsolt polgármesternek a csatornázásért. A fizetendő összeg csökkentése érdekében pedig arra hivatkozunk, hogy Sárás a révfalui ivóvízbázison fekszik, tehát a szennyvízkezelés megoldása nemcsak nekünk fontos, hanem városi érdek is.

Találtunk olyan önkormányzati rendeletet, ami szerint ilyen esetekben a közmű kiépítését a város teljes egészében vagy részben átvállalhatja. Persze mi is fizetnénk hozzájárulást, csak kevesebbet szeretnénk és lehetőleg kamatmentes hitel segítségével – mondta el Mészáros Angéla, aki részt vett az aláírásgyűjtésben.

A levelet 190 telektulajdonos ellátta kézjegyével, olyanok is, akiket a csatornázás második és harmadik üteme érint majd, így később nekik is kell a hozzájárulást fizetniük.

Csökkentett áthárítás. A városháza későbbre ígért tájékoztatást a fejleményekről. Úgy tudjuk, kezd kialakulni a felek számára elfogadható kompromisszum.

Korábban az önkormányzat szakembere azt nyilatkozta: a költségek áthárítását önkormányzati rendelet szabályozza, de nem a teljes beruházási összeget hárítják át, hanem a következő ütemeket is érintő műszaki létesítmények költségével csökkentett részét, azaz 41 helyett 26 millió forintot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állatok Karácsonya a menhelyen

Évről évre megduplázódik a kilátogatók száma és a felajánlott adományok mennyisége a győri állatmenhelyen megrendezett kétnapos Állatok Karácsonyán. Tovább olvasom