Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Aláírásokat gyűjt az LMP

Aláírásokat gyűjt megyénkben is az LMP. Ha sikerül íveire április 2-ig 200 ezer aláírást szereznie, népszavazás lesz a párt által kezdeményezett négy kérdésben.
Ma erről beszélt az LMP-s országgyűlési képviselő, Dorosz Dávid, aki lakossági fórumot is tart (14 óra, Hotel Rába, Győr).

- Aláírásgyűjtésünk érdekében járják a párt politikusai az országot, én is ezért jöttem Győrbe. Három fontos munkaügyi témáról van szó, egy pedig az oktatással foglalkozik. Szerintünk az a tét, hogy az emberek egyre kiszolgáltatottabbá válnak-e munkaadóiknak és az államnak.
Szerintünk a jövőt nem az emberek kiszolgáltatottságára, hanem tudására, felkészültségére alapozva kell építeni. Egyenrangúaknak kell
lenniük a munkaadókkal - mondta el Dorosz Dávid és kérdésünkre válaszolva arról is tájékoztatást adott, hogy eddig mintegy 85 ezer aláírást gyűjtöttek össze az elmúlt három hétben, de az említett határidőig már csak egy hét van hátra.

A honatya szavai szerint viszont egyre többen akarják aláírni íveiket, így ha nehezen is, de még összejöhet a megfelelő számú kézjegy. Megjegyezte: egy további kérdésben is aláírásgyűjtést kezdeményeznek, ha az Alkotmánybíróság jóváhagyja, el is kezdik gyűjteni az aláírásokat azért, hogy visszamenőleges hatállyal ne lehessen a nyugdíjakon változtatni. Egyelőre e kérdésben csak előzetesen regisztrálják azokat, akik majd aláírnák az íveiket.

 Az aláírásgyűjtés kérdései
Az LMP szeretné, ha a munkanélküli segély a jelenlegi 90 nap helyett
megint 260 napig járna. Ahogy azt is, hogy a munkavállalók próbaideje maximum 100 nap lehessen, a jelenlegi több mint fél év helyett. Szeretnék elérni, hogy a dolgozók szabadságuk kétharmadának kiadásáról rendelkezhessenek, míg jelenleg csak az egyharmadával rendelkezhetnek. Szeretnék, ha a tankötelezettség korhatára megint 18 év lenne, a jelenlegi 16 helyett.


 Az aláírásgyűjtés helyszínei: Győr: Baross út Csónakos szobor és Megyeház tér, ma 18 óráig, holnap 9 és 13 óra között, utána a jövő péntekig délutánonként. Mosonmagyaróvár: Magyar utca, Kápolna tér, ma 15 és 18 óra között, és a jövő hét péntekig minden nap. Sopron: a belvárosban mozgó aláírásgyűjtés és több üzlet, iroda nyitvatartási idejében (Hanna virágboltok, Mátyás király 7., IV. László 16., Triten és Print Kft., Virágoskert 3., MegaTopX videotéka, Paprét 2.).

Olvasóink írták

 • 15. Ikvafalvy 2012. március 24. 19:48
  „De nem aam tesviir,mee in nem bizom a viletlenre!:))))
  Kulonben en az LMP-en "hahotazok"! Ha TTe azekre teszed fel a jovodet,gratula!!!
  Sajnalok minden szenvedo embert!!!
  Kiveve a lustakat!!!!”
 • 14. mir 2012. március 23. 23:07
  „Úgy látszik sokan abba bíznak hogy soha nem lesznek munkanélküliek és nem kell nekik 3 hónap után árkot ásni bruttó 47 ezerért. Majd az itteni hahotázóknak is jusson eszébe ha p..án rúgják őket a munkahelyükről.”
 • 13. Ikvafalvy 2012. március 23. 22:18
  „Jaajj maa SZDSZ a Rabapartjarol!:)”
 • 12. hires 2012. március 23. 21:37
  „Ez az LMP nevű szalonpárt tiszta SZDSZ. Kitől akarnak ezek aláírást? Látszatcselekvések az adófizetők pénzén. Mondanának le a zsíros pénzükről, majd elhinném, hogy más a politikájuk. Színjáték az egész.”
 • 11. Ikvafalvy 2012. március 23. 21:18
  „Kituu gyujt? AAzokto? Gratula!”
 • 10. Csetneky 2012. március 23. 21:01
  „Totálisan értelmetlen, kizárólag a pénzkidobásra jó. Ha a 200 ezer is csak nagyon nehezen jön össze - ha egyáltalán összejön - akkor ki az az épeszű ember, aki azt gondolja, hogy nyerhetnek, ha kiírják. Szerintem ilyen nincsen. Más kérés, ha már az első héten meglett volna vagy 300 ezer, akkor lenne némi esélyük. De így nevetséges az egész.”
 • 9. drKotász 2012. március 23. 20:28
  „8. Nooormális?
  +1”
 • 8. Nooormális? 2012. március 23. 19:38
  „"Egyenrangúaknak kell
  lenniük a munkaadókkal - mondta el Dorosz Dávid"

  Ez az ember nooormális?
  A szokásos liberális maszlag az egyenlőségről. A világ egyik legnagyobb népbutítása.
  Nézzük csak meg a természetet! Mióta egyenlő a sas a verébbel, vagy az oroszlán a báránnyal.
  Ezért működésképtelen a demokráciának nevezett utópisztikus államforma. A tehetségteleneket és a naplopókat felemeli, az ügyes (nem ügyeskedő) és szorgalmas embereket visszahúzza.
  Nem jósolok sok időt, és az "Európai Szovjetunió" darabjaira hullik, és a normális, életképes országokban visszaáll a rend.”
 • 7. verembele 2012. március 23. 19:08
  „Tisztelettel:
  Csak egy dátumot mondok: Maja naptár?: 2012 december 21.
  Lehet, hogy a problémák megoldódnak..háború....dögvész...idegenek.. meg minden.
  Tudjátok, hogy az Emberiség 1/3 ma sem jut iható vízhez...csak szennyhez...
  Űdv.”
 • 6. paci13 2012. március 23. 17:21
  „Persze, öröksoproni, hogyne.
  Zoránnál alig lehet jobban megfogalmazni ezt a langy semmit, amibe most sokan menekülnek/visszavonulnak:
  Hogy nekünk így is jó, így is jó, így is jó
  Jobb nem is jár
  Ha nekünk így is jó, így is jó, így is jó
  Langyos a sör
  Ha nekünk így is jó, így is jó, így is jó
  Döcög a gép
  Ha nekünk így is jó, így is jó, így is jó
  Hamis a harmonika
  De így is jó, így is jó, így is jó
  Vizes a bor
  Ha nekünk így is jó
  Jobb nem is jár
  Ha nekünk így is jó.”
 • 5. szocdem 2012. március 23. 16:25
  „Lehet hogy nem jön össze, de ez cseppet sem nevetséges - inkább tragikus. És egy még tragikusabb világ képét vetít előre mint amiben ma élünk. Ennek én se örülni nem tudok, se nevetni rajta.”
 • 4. mekkmester 2012. március 23. 16:10
  „úgyse jön össze a 200ezer ha ha ha”
 • 3. szocdem 2012. március 23. 15:27
  „lEHET HOGY A NÉPSZAVAZÁS NEM VÁLTOZTAT SEMMIN - MERT TOVÁBBRA IS MILLIÓK NYOMULNAK BOLDOGAN "NEGYVENHÉTEZERÉRT" DOLGOZNI A MUNLTIKNAK IS.
  Az viszont igéretes lehet, hogy a népszavazásból megállapítható lenne, hogy hányan vannak tisztában azzal, hogy nap mint nap meglopják őket a munkaerejük alulfizetésével.. Már csak azért is, mert ha ezek a "megvilágosodottak" többségbe kerülnének, akkor örökre sutba lehetne vágni a mai rendszer ideológiát.. Talán beléphetnénk végre az európai szociális államok közé, ahol minden a gazdasági ésszerüségre alapozva működik - nem úgy mint nálunk. Ehhez azonban felvilágosult tömegre van szükség, nem alattvalókra..”
 • 2. öröksoproni 2012. március 23. 15:10
  „Szerintem a kormány teljesen tisztában van az emberek véleményével, óriási pénzkidobásnak tartom ezért a népszavazást, mert úgysem változtat semmin.”
 • 1. szocdem 2012. március 23. 14:56
  „Szerencsére van parlamenti párt, ami tisztában van vele, mekkora értéket bitorol a saját céljai megvalósításának érdekében az elmúlt 22 évben levitézlett politikai elit.
  Talán nem ártana ha egyre többen - bérből fizetésből élők, kisemberek, kisiparosok, stb. - aláírnánk azt az ívet. Nem mintha sok jelentősége volna, mert a jelenlegi politika a rabszolgabérre - "negyvenhétezerre" - alapozza a gazdasági "versenyképességet", de azért nem ártana jelezni, hogy nem mindenki hülye aki nem ül a parlamentben!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét karambol - Két személyautó ütközött Győrújbarátnál

Két autó karambolozott pénteken kora délután Győrújbarátnál a 69-es km, az M1-es csomópontjának… Tovább olvasom