Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Aláírásgyűjtést kezdeményez a Győri Baloldal a marcalvárosi uszoda megépítéséért

Szabó Sándorné szerint az uszoda azért is különösen fontos, mert a lakosság 70 százaléka gerincproblémákkal küzd.
˝A Győri Baloldal polgármesterjelöltje elmondta, már a Balogh József vezette város közgyűlése határozatot fogadott el egy uszoda megépítéséről. Az uszoda a marcalvárosiak régi álma, amely a mai napig nem valósult meg. Helyette a jelenlegi városvezetés 3,2 milliárd forint értékben épít nemzetközi versenyek szervezésére alkalmas uszodát, amelyet a győriek tömegsportra a jövőben korlátozottan használhatnak.

Az uszoda azért is különösen fontos lenne, mert a lakosság 70 százaléka gerincproblémákkal küzd, amelyre a legjobb sportolási mód az úszás. A PÁGISZ-nál működő uszoda gépészete egy 33 méteres uszoda üzemeltetését is ki tudja szolgálni, így ennek anyagi terhei elhanyagolhatók lennének, míg az egészségügyi hozama felmérhetetlen. A diákok a mindennapos testnevelésóra keretében is igénybe vehetnék a létesítményt, akadálymentes kialakítása folytán pedig a mozgáskorlátozottak számára is használható lenne.

Molnárné Sinkó Zsuzsanna, a 11. választókerület képviselőjelöltje arra hívta fel a figyelmet, hogy Marcalvárosban régóta szükség lenne egy vásárcsarnok megépítésére. A vásárcsarnok nemcsak a marcalvárosiak kényelmét szolgálná, hanem a környező kistelepülések őstermelői is a nagy áruházláncokat kiküszöbölve segítené piachoz. Így a vásárlók valóban magyar termékeket kapnának.

Horváth József a térfigyelő kamerák telepítését szorgalmazta, ugyanis egy lakótelep mindig fokozottan veszélyes a kisgyermekekre és az idősebbekre.

Dr. Fülöp Attila a panelprogram folytatását sürgette, mert egy korszerűsített panellakással minimum 45 százalék energia takarítható meg. Ez a valódi rezsicsökkentés, az emberek a felújított panelekben valóban érzik, hogy csökkentek a rezsikiadásaik˝ - tájékoztatott közleményben az MSZP Győr és Környéke és Szervezet és az Együtt - A Korszakváltók Pártja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt egy 17 éves lány a győri otthonából

Alexandra még augusztus 20-án távozott ismeretlen helyre, azóta sem találják. Tovább olvasom