Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 14°C Még több cikk.

Aláírásgyűjtés az állatokért

Aláírásgyűjtő kampány kezdődött Győrben tegnap. Az állatvédők – akik a megyeszékhelyen csatlakoztak az országos aláírásgyűjtő kampányhoz – azt szeretnék elérni, hogy az állatkínzás akár szabadságvesztéssel is sújtható legyen.
(Kattintson a képre.) Győrött legalább húsz helyen lehet az aláírásokat leadni.
Az akció végére több mint 50 ezer aláírást szeretnének összegyűjteni. Amennyiben ez meglesz, az Országgyűlésnek meg kell tárgyalnia a büntető törvénykönyv módosítását, hogy az eddigi szabálysértés helyett bűncselekménynek minősüljön az állatkínzás.
– A szükségesnél sokkal több aláírást fogunk összegyűjteni, ötvenezer csak a megyében összejön, országosan ennek sokszorosa. Évek óta küzdünk azért, hogy az állatkísérletek és az állatkínzás bűncselekménynek számítson.

Kampányunk élére állt Csányi Vilmos etológusprofesszor, velünk együtt küzd azért, hogy a kérdést napirendre tűzze a parlament.
Az állatvédők el akarják érni, hogy a jelenleginél szigorúbban, akár börtönbüntetéssel is sújthassák az állatkínzókat – magyarázta a Kisalföld megkeresésére Jahoda Maja, ismert megyei állatvédő, az „Emberek az állatokért" Alapítvány" kuratóriumának elnöke.

Az állatvédők remélik, hogy céljuk támogatására a szükséges aláírás sokszorosa gyűlik össze.
– Győrben legalább húsz helyen lehet az aláírásokat leadni. Több szaküzletben vállalták a tulajdonosok, hogy segítenek, de adunk le íveket bevásárlóközpontoknál és az állatkertben is. Az érdeklődők telefonon is megtudhatják, hogy hol írhatják alá a petíciót – tudtuk meg Jahoda Majától.

Az üres aláírási ív csak fénymásolva sokszorosítható, terjeszteni csak személyesen vagy postai úton lehet, az e-mailben küldött vagy honlapokról letöltött ívek kinyomtatva nem érvényesek.
Győrött többek között a Virágpiacnál lévő állateledelboltban, a Báthori úti Szimat üzletben, illetve a Batthyány és Kiss János utca sarkán lévő Faramuci boltban tudják aláírni a petíciót az állatbarátok. Telefonon a 327-596, a 311-561 és az 523-667-es telefonokon lehet érdeklődni.

Autó után kötötték

Az állatvédők azt követően fogtak össze, hogy június 16-án egy biztonsági őr társai jelenlétéban halálra kínzott egy kis testű kutyát Fadd-Domboriban. A kutyára lövöldözni kezdtek, majd az egyikük autója után kötötték az állatot, úgy vonszolták. Az állatorvos nem tudta megmenteni a kutya életét. Mivel az állatkínzás szabálysértésnek minősül, a biztonsági őrre állatvédelmi bírságot róhatnak ki.

Kapcsolódó anyagok >>

Újabb állatkínzás (2003-07-07) >>
Oroszlánokkal etette meg vetélytársait (2003-07-27) >>
Védtelen madarak (2003-06-05) >>
Veszélyben a hazai túzokállomány (2003-02-12) >>


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűn vagy bűnhődés

A rendőrség gondozás elmulasztása bűntettben nyomoz egy bőnyi asszony ellen. Az ügy olyan… Tovább olvasom