Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Aláírásgyűjtés a diszkó ellen

Több száz tiltakozó aláírás gyűlt össze azért, hogy Szabadhegyen ne épülhessen diszkó az Épfu területén.
Több száz tiltakozó aláírás gyűlt össze azért, hogy Szabadhegyen ne épülhessen diszkó az Épfu területén. A környék tele van lakóházakkal s új építési telkekkel, az itt élők így attól tartanak, nyugalmuknak vége lenne.
Holnap délután öt órakor a Kodály-iskolában lakossági fórumot tartanak, amelynek témája az, hogyan lehetne érvényt szerezni a szabadhegyiek tiltakozásának.

A helyzet meglehetősen nonszensz. A lakóházaktól 40–80 méterre, az Épfu telephelyén hatszáz fő befogadására alkalmas, ezer négyzetméter alapterületű diszkót akarnak építeni.

Amikor a lakosság hírét vette a tervnek, nyomban tiltakozás kezdődött. A Reflex Környezetvédő Egyesület felkarolta az alulról jövő kezdeményezést, s aláírásgyűjtésbe kezdett. Dr. Kalas György, az egyesület munkatársa úgy véli, a belterületi diszkók környezeti és közbiztonsági problémákat is felvetnek. A tartós zajterhelés, a stresszhelyzetre visszavezethető egészségkárosodások közismertek. A Reflex számításai szerint a diszkó megépítése esetén a zajból nemcsak Szabadhegy (Zöld utca, Venyige utca, Jáki utca, Páva utca) kapna, hanem Adyváros is, a vendéglátó-ipari egység ugyanis akusztikailag kedvezőtlen helyen, az adyvárosi bérházak és a Kakashegy közötti Jáki-laposban épülne fel.

– Amikor értesültünk a lakossági tiltakozásról, azonnal kezdeményeztem egy tervismertetőt pénteken öt órára, erre a lakosságon kívül meghívtuk a tervezőt és a beruházót is, s bízom abban, hogy a lakosság számára megfelelő megoldás születik – mondta a Kisalföldnek Simon Róbert Balázs, Győr alpolgármestere. A politikustól megtudtuk azt is, a rendezvényen ő maga nem mint az érintett terület, hanem a tágabb értelemben vett Szabadhegy képviselőjeként vesz részt. Ott lesz Hajszán Gyula mint a terület képviselője, s ugyancsak várják a rendezvényre dr. Papp László jegyzőt is.

K. T.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civil helytörténeti kutató a közéletben

Szabady János tíz évvel ezelőtt vette át a Szent László-díjat. E jeles kitüntetés odaítéléséként szerepelt, hogy a civilben sajtószóvivőként tevékenykedő Szabady János kiemelkedő helytörténeti kutatói, ismeretterjesztő, kulturális szervező és sokoldalú közéleti tevékenységet is végez, könyvei, tanulmányai sorra látnak napvilágot. Tovább olvasom