Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Ál E-On-osok két millió forintot loptak győri nyugdíjasoktól

Nyugdíjas házaspár lakásába jutottak be csütörtök délután ismeretlenek - az E-On munkatársainak adták ki magukat. Hogyan védekezhetünk a csalók ellen?

"Meséjük" már a jól bevált forgatókönyv szerint alakult.

Szolgáltatói visszafizetést kézbesítettek a családnak, viszont aprójuk nem lévén, visszajárót kértek. Tízezer forintot.

Megfigyelték, hogy az idős házaspár hol tárolja pénzét, majd azzal az ürüggyel, hogy a kapcsolókat ellenőrzik, figyelmüket elterelték, s személyes okmányaik mellett megtakarított pénzüket és betétkönyvüket is magukhoz vették.

Közel kétmillió forinttal károsították meg így a jóhiszemű nyugdíjasokat.Az E.On tanácsai trükkös csalók ellen

Fontos és lényeges információ, hogy társaságunk munkatársaival, vagy társaságunk által megbízott személyekkel az ügyfeleink mérőóra ellenőrzés, illetve mérőóra leolvasás alakalmával, valamint mérőóra csere során, esetleg hibaelhárítás esetén találkoznak személyesen.
Alábbiakban néhány pontban összefoglalom azokat a főbb jellemzőket, amelyekre ha figyelnek ügyfeleink, akkor megakadályozható az, hogy magukat munkatársainknak kiadó személyek kárt okozzanak ügyfeleinknek.

Készpénzforgalom nincsen

Semmiféle jogcímen (áramdíjtartozás, ki-vagy bekapcsolás díja, stb.) sem kérhetnek és fogadhatnak el munkatársaink az ügyféltől készpénzt. Ha tehát bárki, bármilyen okra, jogcímre hivatkozva pénzt kér a helyszínen, lakáson az ügyfelünktől, ennek kifizetését meg kell tagadni.

Fényképes igazolvány

Társaságuk munkatársai (leolvasók, ellenőrök, szerelők, alválallkozók) fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, amelyet a munkavégzés megkezdésekor kötelesek bemutatni ügyfeleinknek.

Az igazolványon az E.ON logo látható, erről könnyen beazonosítható. Aki a munkavégzés megkezdésekor igazolványt bemutatni nem tud, az a személy nem társaságunk munkatársa, alvállalkozója, munkát nem végezhet társaságunk nevében.

Formaruha, gépkocsi

Munkatársaink (a leolvasókat és az alválallkozókat kivéve) piros-szürke E.ON feliratú munkaruhát kötelesek viselni munkavégzés alkalmával, ill. az általuk használt gépkocsin is E.ON felirat látható.
Kézi adatrögzítő használata

Fontos tudnivaló, hogy a leolvasók nem füzetben, jegyzettömbben vagy más kézírásos módszerrel rögzítik a fogyasztásmérő adatait, hanem egy kézi adatrögzítő eszközzel.
Időpont-egyeztetési lehetőség

Lehetőség van arra - amennyiben ügyfelünk még akkor is bizalmatlan, ha munkatársunk igazolvánnyal igazolta magát, formaruhában van - hogy időpont-egyeztetést kérjen ügyfelünk.

Ennek módja az, hogy a telefonos ügyfélszolgálatunkon (ennek telefonszáma minden áramszámlán megtalálható) jelzi, hogy melyik az a nap, óra, amikor munkatársunkat fogadni tudja leolvasás céljából, s ebben az előre meghatározott időpontban fogjuk felkeresni.

Olvasóink írták

 • 4. rockergyerek 2010. november 26. 10:23
  „Juliánusz. Kezdjük ott Eon pénzt ad vissza?? Hiszen az egyik legmocskosabb pénzbeszedő banda. Ha nem fizetsz időbe akkor ugrik az áramod, viszont ha ők nem javitanak meg valamit egy hónap alatt se az nem számít. Azon kivül az ügyfélorientáltságuk kritikán aluli.”
 • 3. Julianusz 2010. november 25. 18:56
  „A leolvasó farmerban, saját csukjás kabátban, saját személyautóval jár. Hogy mi van a kezében , mobiltel egyéb kütyü,azt egy nyugdíjas nem látja.
  Egyéni telefonos egyeztetések helyett be lehetne jelentkezni települések hivatalaiban, és ki lehetne szórólapozni az időpontot. De a váratlan megjelenés engem is zavart már, amikor az 5perc múlva induló buszra indultam, és az ajtóban összefutottam a leolvasóval, aki még velem vitatkozott, hogy menjek vissza, mert mit képzelek, hogy ő minden házat hányszor fog felkeresni, stb.”
 • 2. Julianusz 2010. november 25. 13:15
  „Nem csoda, hogy az idősek elhiszik bárkiről, hogy EON-osok ,mivel sajnos ők is (leolvasó) minden előzetes bejelentés, értesítés nélkül megjelenik egy településen, és nyomul be az ingatlanokra nyomja csengőket , kiabál, mint azok a bugyros árusok, és föl van háborodva, ha vki nem engedi be, mert nem ismeri, nem értesítették. Legutóbb egy 80 éves asszony a polgármesteri hivatalt riasztotta, hogy vki erőszakkal be akar menni hozzá. Ott sem tudtak róla, h leolvasó jár a településen.
  Hozzám vasárnap délelőtt csengettek be valódi EON-osok, villanyóra ellenőrzésre.”
 • 1. artie75 2010. november 25. 11:19
  „"fosztották meg"

  Nocsak, már a nyolc általános sem követelmény a szerkesztőségben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem telt egy nap, de már graffiti virít a Jedlik hídon - fotó

"Elég nagy szégyen, hogy már a megnyitó napján este, az új híd felé sétálva egy graffitit fedeztem… Tovább olvasom