Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Ál-államtitkár tárgyalt pályázatokról Győrben

Szerdán kezdődik a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon annak a férfinak a pere, aki államtitkárnak kiadva magát tárgyalt pályázatokról.
A bíróság tájékoztatása szerint a vádlott - aki ellen hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett hivatali befolyással üzérkedés miatt indult eljárás - Szaló Péternek, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szakállamtitkárának adta ki magát, és így kereste meg 2009 júliusában az Észak-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetőjét.

A telefonbeszélgetés során felajánlotta segítségét "az igazgatóságnál folyamatban lévő uniós projektek sikeres lebonyolításához". A vádlott azt ígérte, hogy az egyik folyó revitalizációjához a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tartalékalapjától egyszeri vissza nem térítendő támogatást szerez. Ennek fejében azt kérte, hogy a közbeszerzési eljárás nyertesének kilétét az eredmény hivatalos kihirdetése előtt közöljék vele.
A gyanút fogó igazgatónak beismerte ugyan, hogy nem ő az államtitkár, ám annak megbízásából jár el. Az igazgató ezt követően megszakította a kapcsolatot a vádlottal, aki pár hónappal később hasonló trükkel kereste meg Nádudvar polgármesterét. Neki is Szaló Péternek adta ki magát, és egy beruházás önerejének előteremtéséhez ajánlott segítséget, ezért 6-7 millió forintot kérve, de ott is lelepleződött.

Olvasóink írták

  • 1. bojtár 2011. október 26. 12:31
    „ebből is látszik ,hogy megdolgoznak a pénzükért a becsületes államtitkárok:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demokratikus Koalíció - Elnök nélkül maradt MSZP-szervezetek

A győri, a somogyi és a zalai MSZP-szervezet is elnök nélkül maradt, miután a megyék eddigi szocialista vezetői csatlakoztak a Demokratikus Koalícióhoz. Tovább olvasom