Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Akváriumok, terráriumok a győri belvárosban: 150 millióból épül

Mintegy 150 milliós költséggel alakít ki interaktív biológiai játszóházat a győri Xantus János Állatkert. A belvárosban álló középkori Fülesbástyában építik a látogatóközpontot.


A cserélhető modulokból álló bemutatótérbe inkább a téli hónapokban, illetve rosszabb idő esetén várják a látogatókat, akik ilyenkor csak elvétve mennek ki a város szélén álló állatkertbe - mondta Andréka György igazgató.

Közlése szerint a 600-700 négyzetméteres kiállítótérben olyan akváriumokat, terráriumokat alakítanak ki, amelyek mellett a látogatók például mikroszkóp alatt elemezhetik a patakok, tavak vizét, megismerkedhetnek ezeknek az élőkörnyezeteknek az állatvilágával, az ember rájuk gyakorolt hatásával.

Hozzátette, hogy a beruházás költségeinek 85 százalékát pályázati forrásból finanszírozzák, a fennmaradó részt az állatkert és tulajdonosa, a győri önkormányzat állja. Jelenleg a kivitelező kiválasztása folyik közbeszerzési eljárás keretében.

Olvasóink írták

 • 12. Hozzászóló 2011. február 18. 16:49
  „A kialakítás semmiféle károsítással nem jár. Én is a rongálók elleni ligában szoktam játszani, de itt nem ez történik, csak nyugalom, jó lesz ez.”
 • 11. Goldmund 2011. február 18. 13:22
  „Érdekes, hogy egy alapvetően pozitív hírbe is mennyi rosszat tud a magyar ember belemagyarázni.
  A helyszínt annyival pontosítanám, hogy az OTP Teleki úti fiókja mögötti rész, ami most le van zárva.
  A régészeti leletekre vonatkozó aggály lehet egyedül jogos (8.hsz.) Én azt gondolom, a hely hasznosítása nem kell, hogy pusztítással járjon. Amit kibontanak vagy átalakítanak, azt meg kell kutatni rendesen (vagy akár az egészet töviről hegyire, mint minden szabályos építkezésnél), de jelenleg ez egy elzárt terület, így pedig - ha más célból is - de bejuthat a lakosság a kazamatába. Esetleg néhány tablót annak is lehetne szentelni, hogy mi volt ott régen. Így nem ismétlődne meg a Széchenyi téren történt, valóban ocsmány történet.”
 • 10. annobon 2011. február 18. 12:08
  „"mikroszkóp alatt elemezhetik a patakok, tavak vizét, megismerkedhetnek ezeknek az élőkörnyezeteknek az állatvilágával, az ember rájuk gyakorolt hatásával. " Ez így nagyon jól hangzik, akár egy ált. iskolai biológiai tankönyvbe is elmehetne! A gyakorlatban viszont mit jelent? Megnézed mikroszkóp alatt mondjuk a Cuha patak vizét, hogyan mozognak benne a papucsállatkák, stb. Aztán az ember rájuk gyakorolt hatásaként mondjuk beleköpünk a patakvízbe és újra megnézzük a papucsállatkákat? Vagy hogyan? Kíváncsian várom Andréka doktor úr kimerítő válaszát, mert komolyan érdekel a téma!”
 • 9. Agent 2011. február 18. 07:53
  „8, LOL
  Ez kérlek HASZNOSÍTÁS, nem tönkretevés, eddig a többség azt sem tudta, hogy hol van ez a fülesbástya, most legalább fogja, közveteten meg is nézi, az alkalmazásnak köszönhetően pedig meg lehet óvni az állagot.

  Ha, ahogy írod "érintetlenül" lett volna hagyva a hely, azt már régen visszafoglalta/lebontotta/újrahasznosította volna a természet - tudod, a legnagyobb erő a földön.

  Széchenyi tér, az örök klasszikus: mostani állapot: szép, tiszta, tágas, élettel teli, öröm ránézni, visszasírt állapot: 80as évekből fenmaradt parkolócsíkokkal félig felbontott galambszaros, fél méteres padkákkal, szégyen.

  A Dunakapú térre is éppen ráfér, hogy kinézzen valahogyan, mert jelenlegi állapotában lehet, hogy Albániában még elmene, de itt már nem.

  Persze mindenkinek soha nem lesz jó, de ahogy a mondás s tartja, kutya ugat, szekér halad.”
 • 8. Dwatson 2011. február 17. 20:50
  „Módszeresen tönkre kell tenni mindent,semmilyen lelet nem maradhat fenn érintetlenül az utókornak!A Széchenyi téren már sikerült,jön a Dunakapu tér,aztán meg ez,kíváncsi lennék mi jön ezután.”
 • 7. Agent 2011. február 17. 19:32
  „6, látom netre azért még futja a nagy nyomorban, sajnos:):)”
 • 6. bojtár 2011. február 17. 19:29
  „4. Agent 2011.02.17. 18:23-->majd amikor te neagyisten egy adott hőmérsékleten fekszel kihűlve kiváncsi lennék ,eme szavaidat hogy magyaráznád meg”
 • 5. embrus 2011. február 17. 18:33
  „Pár éve már volt ott egy állatos hely, egybekötve kisállatkereskedéssel.”
 • 4. Agent 2011. február 17. 18:23
  „3, nem kicsit demagóg szöveg, tedd még hozzá, hogy Szomáliában meg éheznek a gyerekek, bezzeg mi eldobjuk a pizza szélét....::)
  Maga a kazamata kiváló helyszín akváriumok és terráriumok számára, télen nyáron állandó magas páratartalom, illetve közel állandó hőmérséklet.”
 • 3. bojtár 2011. február 17. 18:17
  „végül is kórházakba meg a gyógyszert is már vinni kell,de lehet,hogy az akvárium hatása teljessen elmulassza egy csípőprotézist kapó ember kibírhatatlan fájdalmait.”
 • 2. kisspeti 2011. február 17. 16:22
  „Már volt cikk erről korábban,a színház mögötti régi vár(maradékban)!”
 • 1. bn 2011. február 17. 15:46
  „Egész pontosan hol lesz?
  6 mondatnál azért lehetne egy kicsit bővebben...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyüzem a pályaválasztási központban

Az országosan egyedülálló szolgáltatásra már Bakonyszentlászlóról és Veszprémvarsányból is jelentkeztek. Tovább olvasom