Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Akváriummá változik a színpad

Rendhagyó próba miatt különleges védőburkolattal látják el a Győri Nemzeti Színház nézőterét, színpadát és zsinórpadlását a technikai munkatársak. Csütörtökön a nézőtér egy gigantikus akváriumhoz hasonlít majd.

Már javában zajlanak az előkészületek az ötévente előforduló, rendhagyó próba miatt a Győri Nemzeti Színházban. Csütörtökön ugyanis a teátrum nézőtere akváriummá változik majd a kötelező tűzvédelmi gyakorlat – a "zápor" próba – miatt, amely során több száz köbméter vízzel árasztják el többek között a nézőteret és a színpadot is.

Nejlonba csomagolt színház Fotó: Cseh Róbert
Nejlonba csomagolt színház Fotó: Cseh Róbert


Ottjártunkkor megleshettük az előkészületeket, amelyek ebben az esetben elengedhetetlenek, ugyanis információink szerint a belső térre zúduló víztömeg máskülönben évek alatt párologna csak el a helyszínről.

Fotó: Cseh Róbert
Fotó: Cseh Róbert


– Nagy munkát folytattak technikai munkatársaink, akik azért fáradoztak, hogy megvédjék a víztől drága műszaki felszereléseinket, bútorainkat, a színházi függönyt és a zsinórpadlást. A függöny helyett most vastag nejlon leplek lógnak, mindent, amit lehetett bevontak fóliával, illetve becsomagolták az elektromos vezetékeket is. Erre azért van szükség, mert a bezúduló víztömeg teljesen ellepi majd a teret, amely leginkább egy gigantikus akváriumhoz hasonlít majd – tájékoztatta a kisalfold.hu-t a színház kommunikációs referense, aki hozzátette, hogy szerencsére eddig nem igazán volt szükség tűzoltásra a győri teátrumban, azonban biztonsági szempontból elengedhetetlen, hogy felkészüljenek bármilyen lehetőségre.

Portálunk tudósít a csütörtöki rendhagyó próbáról.Olvasóink írták

  • 1. poltergeist84 2011. június 30. 13:27
    „Hát, nem tudom... Szeretem a színházat, és kicsit félek, hogy ez a próba majd maradandó problémákat okozhat. (pl: szag) De ne legyen igazam! Most készülök majd megint menni, majd akkor kiderül. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset Győrben a Széchenyi hídon

Egy 40 éves motorkerékpáros nőt sodort el előzéskor egy teherautó szerda Győrben, a nő a helyszínen… Tovább olvasom