Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Akik szerint lehet más a politika

Győr - Bemutatták a megyeszékhelyen a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt EP-listáját. Bemutatkozott Szabó Tímea, a közös lista vezetője.
Ismert művészek – Fullajtár Andrea és Cserhalmi György színművész, Lovasi András és Kardos-Horváth Jánosénekes – is „hitelesítették" nevükkel, részvételükkel a Lehet Más a Politika (LMP) és a Humanista Párt közös EP-listáját, amelyet tegnap Győrött is bemutattak. Szabó Tímea listavezető – korábban a Magyar Helsinki Bizottság tagja – hangsúlyozta: dolgozni és nem nyaralni készülnek Brüsszelben, tenni egy tisztább, szebb Magyarországért, egy fenntartható Európáért. Programjukat öt témakörre – a kapitalizmus újraszabályozása, vidékfejlesztés és új agrárpolitika, élelmiszer-biztonság és fogyasztóvédelem, a határon túli magyarok nyelvi, kulturális önállóságának támogatása, klímavédelem – építették.

Schiffer András, az LMP választmányi tagja hangsúlyozta: programjuk – amelynek részleteit áprilisban hozzák nyilvánosságra – a fenntarthatóság, a részvétel és az igazságosság jegyében készül és hosszú távú garancia a hiteles demokráciára. Külön említette a párt „Zöldélénkítés" című javaslatcsomagját, amely – többek között – zöldmunkahelyek teremtésével, energiahatékony épületfelújításokkal, a megújuló erőforrásokra, közösségi közlekedésre vonatkozó befektetésekkel – kívánja megoldani a válságkezelést.

Olvasóink írták

 • 7. adalfold 2009. június 10. 23:26
  „<moderálva>”
 • 6. adalfold 2009. június 10. 19:46
  „KERESZTELKEDJEN MEG AZTÁN SZOBA ALLUNK VELE. HEBER.”
 • 5. Goldmund 2009. március 23. 10:01
  „Aki azzal vádaskodik, hogy ez az SzDSz új arca, legyen szíves érveket is felhozni mellette. AZ, hogy egyes portálokon azt írják, na és, akor mi van?
  Egyébként azért is marhaság ez, mert egyetlen pártnak sem érdeke egy másikat létrehozni és megosztani a maga szavazóbázisát.”
 • 4. tibi-a 2009. március 22. 18:36
  „-moderálva-”
 • 3. Reális 2009. március 22. 17:03
  „Jocó!Megmondta tegnap a főnököd,hogy szarok vagytok és elqrtátok az utolsó 7 évet!Ehhez tartsd magad!”
 • 2. joco 2009. március 22. 09:05
  „" VJack 2009.03.21. 18:04 "
  igazad van Te nem vagy "jobbikos" csak egy " Radikális portálokon " nevelkedett hungarista. Tudod mielött minösitel olvasd el programjukat- ja ne a "radikális portálokon" kezd-
  Rolad levont következtetésemet az itt irt "szöveged " alapján vontam le, és nem balos portálokról "másoltam "ide. érted ugye?”
 • 1. VJack 2009. március 21. 18:04
  „Miért van az, hogy ez a Lehet Más Politika nevű semmilyen szervezetecske állandóan bekerül a hírekbe, ellentétben mondjuk a Jobbikkal, vagy a Magyar Szociális Zöld párttal? (Nem vagyok Jobbikos, mielőtt jön a szöveg.)

  Radikális portálokon folyamatosan írják, hogy ez bizony az SZDSZ egy új arca. Márpedig ha ennek a leghalványabb esélye van, akkor normális ember nem szavaz rájuk. Vagy ha nem SZDSZ, akkor érdekelne, hogy mi az SZDSZ stratégiája a parlamentbe jutáshoz - mert nyilván van elképzelésük róla.

  Hangzatos célokat meg én is tudok szajkózni, a cél elérésének útja-módja inkább a kérdés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák–szlovák–magyar nemzetközi kortárs kiállítás

Bor+építészet címmel osztrák–szlovák–magyar nemzetközi kortárs építészeti kiállítás… Tovább olvasom