Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Aki tudja, segíti a viski óvodát

Közel kétmillió forint értékű adomány – elsősorban bútor, épületgépészeti berendezés – gyűlt össze ismét a megyei magánerdő-gazdálkodók által ˝örökbe fogadott˝ viski óvoda javára.
Az elmúlt hónapokban a korábbiakhoz hasonló lendülettel mozgósították erőiket az Országos Erdészeti Egyesület helyi csoportjának tagjai, hogy folyamatosan segíteni tudják a Kárpátalján ˝örökbe fogadott˝, felújításra-bővítésre váró viski óvodát.

A magánerdő-gazdálkodók számos megyei településről kaptak valamiféle hasznos adományt, aminek együttes értéke közel kétmillió forint.

– Először a legnagyobbat említeném: egyesületünk, egy nemes felajánlás jóvoltából, egymillió forintnyi épületgépészeti berendezésekkel tudja támogatni az építkezést. Legutóbbi szakmai napunkat ökumenikus áhítattal kötöttük egybe, amelyen Jenei Károly tiszteletes is szolgált, a viski református gyülekezet lelkésze.

Az alkalomhoz kapcsolódóan gyűjtést hirdettünk, amelynek eredményeként kétszázezer forint jött össze – számolt be érdeklődésünkre Pintér Csaba, az egyesület titkára. – Időközben további felajánlások is érkeztek, többek között Szabó Jenő, a gyirmóti részönkormányzat vezetője egy szeptember derekán tartott szüreti mulatság százötvenezer forintnyi bevételét ajánlotta fel.

Jó állapotú óvodai bútorokat és egyéb berendezéseket kaptunk ajándékba – együtt több százezer forint értékben – Csornáról, Kunszigetről, Öttevényről és Tényőről.

Ezeket a napokban önkéntes öttevényi fiatalok varázsolják újjá – csiszolják, festik és lakkozzák –, hogy mielőbb elindulhasson Kárpátaljára az a nagy kamionnyi szállítmány, amit egy fuvarozási vállalkozó szintén önzetlen felajánlásként juttat el a határon túlra.

Telefonon elértük Jenei Károly lelkészt is, aki érdeklődésünkre elmondta: folyik a régi épület ˝felszabadítása˝, hogy amint bizonyos adminisztratív akadályok elhárulnak, azonnal belefoghassanak a bővítési-felújítási munkákba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Queen, padon - Fáy Miklós kritikája

˝Mert a színpadkép a minden ebben az előadásban. A második percben tűnik föl először, hogy a… Tovább olvasom