Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Aki teheti, adjon vért!

A vérkészletek csökkenése miatt fontos, hogy minél többen jelenjenek meg az országban szervezett véradásokon. A Magyar Vöröskereszt minden egészséges véradóra számít!

A véradások szlogenje a régi, de mondanivalója még mindig megállja a helyét: ˝Adj vért, és ments meg három életet!˝ Az egyik legnagyobb kincsünk az egészségünk. Amíg azzal rendelkezünk, talán meg sem fordul a fejünkben, mi van, ha valami bajunk esik, és netán egy-egy orvosi beavatkozáshoz vérre lenne szükségünk. Bele sem gondolunk, hogy honnan van az a vér, van-e egyáltalán elegendő mennyiség ahhoz, hogy az összes szerencsétlenül járt embertársunknak jusson, ha úgy hozza az élet. Ezért fontos, hogy amennyiben egészségesek vagyunk, elmenjünk váradásokra, maradjon tartalék a vészhelyzetekre is.

A biztonságos és folyamatos vérellátás érdekében, a Magyar Vöröskereszt arra kéri a lakosságot, hogy minél többen jelenjenek meg a szervezett lakóhelyi, munkahelyi, iskolai véradásokon.

Adj vért, és ments meg három életet!
Adj vért, és ments meg három életet!

Aki egészséges és szeretne segíteni, ide kattintva tudja megtekinteni a véradási pontokat, vagy érdeklődhet a helyi transzfúziós osztályokon és Vérellátó Szolgálatnál.

Fontos, hogy a véradásra mindenki vigye magával személyi igazolványát vagy útlevelét, lakcímkártyáját és TAJ kártyáját!

Itt megtekinthetik a november első hetében szervezett megyei véradásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok álszent semmiért - Fáy Miklós kritikája

˝Szeretnék szép barokk muzsikákat hallgatni, lehetőleg franciát, de elfogadom azt is, ha Scarlatti. Nem megy. Nem, mert közben mindig beleüstdobol a fülembe egy kérdés: mit akarnak?˝ Tovább olvasom