Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Aki rendőr akar lenni, jelentkezzen!

A Belügyminisztérium pályázati felhívást tett közzé, amelyben 18–34 év közötti érettségizettek számára hirdet felvételt a rendőrség állományába 2011. február 1-jei munkakezdéssel.

A pályázókat felvételi eljárás várja. Az érdeklődők október 22-ig nyújthatják be jelentkezésüket az erre szolgáló nyomtatványok kitöltésével a budapesti, illetve megyei rendőr-főkapitányságok humánigazgatási szolgálataihoz címezve.

A felvételt nyert pályázókat 2011. február 1-jei hatállyal próbaidős rendőrnek nevezik ki 12 hónapra. A próbaidő első felében felnőttképzés keretében iskolázzák be őket az Adyligeti, a Körmendi, a Miskolci vagy a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolába, ahol 5+1 hónapos felkészülést követően objektumőr-kísérő részszakképesítést szerezhetnek. Ennek birtokában a próbaidő további 6 hónapjában a szakképesítésük jellegének megfelelő szolgálati feladatokat látnak el a rendőrség által meghatározott rendőri szervnél. Azok, akik sikeresen teljesítik a követelményeket, további lehetőséget kaphatnak a rendőr szakképesítés megszerzésére.

Az érdeklődők október 22-ig nyújthatják be jelentkezésüket a nyomtatványok kitöltésével.
Olyan, érettségivel rendelkezők jelentkezését várják, akik egészségesek, megfelelnek a kifogástalan életvitel követelményeinek és vállalják az erre vonatkozó ellenőrzéseket. Elkötelezik magukat a későbbiekben a hivatásos állománnyal járó elvárások, követelmények maradéktalan teljesítése mellett, illetve tudomásul veszik alkotmányos jogaiknak – a leendő hivatásos munkájukkal összefüggő – törvény szerinti korlátozását.

Azok jelentkezését is várják, akik 2010-ben már részt vettek a rendészeti szakközépiskolákban felvételi eljáráson, de az akkor elért pontszámuk nem volt elegendő a tanulmányok megkezdéséhez.

További részletes felvilágosítás a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság humánigazgatási szolgálatánál a 96/520-006-os telefonszámon.

Olvasóink írták

 • 9. moderator 2010. október 01. 09:36
  „Vissza kellene már állítani a mundér becsületét.
  Amíg a SZOLGÁLUNK ÉS VÉDÜNK csak egy szlogen a meseautó oldalán, addig kérdéses, hogy miért is megy tanult ember manapság rendőrnek.”
 • 8. frissdiplomás 2010. szeptember 30. 13:30
  „Szerintem jó dolog ha van elég rendőr egy országban!
  Most nem arra gondolok hogy:
  "kiírás is világos: OBJEKTUM ŐRÖKET képeznek, vagyis lesznek internáló táborok hajléktalnoknak, munkanélkülieknek, politikai ellenfeleknek... azt fogják őrizni majd az ifjú titánok."
  Bár sokuk személyében még az őrzést is felesleges pénz kidobásnak tartom...
  De sokszor volt hogy épp a rend őre hiányzott:

  Milyen szép is volt az elmúlt pár év amikor a kisebbség bandákba tömörülve szabadon garázdálkodott a Kálóczy téren, sőt a Baross úton is és nem volt, nincs elég rendőr hogy megfékezzük őket, persze nincs is olyan h cigány-bűnözés, nemde?”
 • 7. Losba 2010. szeptember 28. 08:20
  „próbaidős rendőr...ez a vég kezdete?”
 • 6. szocdem 2010. szeptember 22. 13:41
  „4.

  Koránt sem vagyok beteg - csak eléőrelátó.

  HA jól emlékszem 1997-ben agyon akart verni a kocsmában pár tudor, mert azt mertem mondani hogy a Kádár korszaknak, meg az MSZMP-nek egy két év és vége...és lőn..

  Orbánék így akarják kezelni a várható társadalmi feszültséget! Mint a hírből is látszik "objektumőröket" és nem bűnügyi technikusokat, meg nyomozókat keresnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

  Kvázi, hA én beteg vagyok akkor Te viszont nem érted azt amit olvasol, de legfőképp azt nem tudod beilleszteni abba ami a világban történik!”
 • 5. Hozzászóló 2010. szeptember 21. 11:31
  „Azért, kedves boy2000, mert az oktatás minőségének köszönhetően már lassan az érettségizettek sem tudnak olvasni (szöveget értelmezni már rég nem) és azért nem árt, ha a tányérsapka alá szorult fejükben megjelenik legalább egy fél, némi tudással felvértezett agytekervény. Tisztelet a kivételnek!”
 • 4. Agent 2010. szeptember 20. 18:10
  „2, internáló táborok, na te sem kicsit vagy beteg:)”
 • 3. boy2000 2010. szeptember 20. 14:27
  „én szívesen elmennék rendőrnek!De mindent érettségihez és korhoz kötnek!!!!!!!!!!!!!Miért nem lehet közterületre képzéssel rendőrnek menni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Úgyis kevés a rendőr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. szocdem 2010. szeptember 20. 13:37
  „Viktorunk beindult...

  Ezerszám veszik fel a rendőröket, hogy a jövő évi lázadásokat valahogy le tudják verni...

  A kiírás is világos: OBJEKTUM ŐRÖKET képeznek, vagyis lesznek internáló táborok hajléktalnoknak, munkanélkülieknek, politikai ellenfeleknek... azt fogják őrizni majd az ifjú titánok.

  Ej haj! Azok a csúnya 50-es évek megint vissza jönnek!!!!:))))

  A seprűgyártók is végre felvirágoznak!!!! (Padlássöpréshez kell a seprű)”
 • 1. gte325 2010. szeptember 20. 10:07
  „..elég ha "eszed van hozzá", a ruhát ingyen adják...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra jön a Kutatók Éjszakája

Lassan hagyománnyá válik, hogy minden év szeptemberében a Kutatók Éjszakája országos… Tovább olvasom