Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Aki gyermeket nevel, számol és szegényedik

Győr - A teljes bizonytalanság mellett nincsenek konkrétumok, csupán azt látni, hogy intézkedések sora nemhogy ösztönzi, de szinte gátolja a gyermekvállalást. Az adókulcsok és -sávok, a családi pótlék bruttósítása a fizetésből élőket és a gyermeket nevelőket sújtja leginkább – hangzott el a kormány szociális és családvédelmi ellátásait elemző tegnapi sajtótájékoztatón.
– Ez nem csupán a nagycsaládosokat, de minden gyermeket nevelő családot súlyosan érint – szögezte le Gyertyás János, a Família elnöke, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy minél több gyermeket nevelnek a szülők, a családi pótlék összegét a fizetésükhöz csapva előbb elérik az emelt adósávot, ez pedig a család összjövedelmének megnyirbálásával egyenlő. A tervezet szerint idén 2,2, jövőre 3 millió forintra emelnék ezt a bizonyos adósávot, ugyanakkor nem beszéltek a tervezett áfaemelés hatásairól, azaz hogy mindenért többet fizetünk.

Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke azt hiányolta, a tárca miért nem tárta az önkormányzatok és a közvélemény elé az elképzeléseit. Kritikus helyzetek alakulhatnak ki a munkanélküliek számának növekedésével, a kivéreztetett, pénz nélküli önkormányzatokkal s a „nem tudni, mi lesz" érzéssel. A munkaadók nem tudnak tervezni, sok cég a meglévő készletét értékesíti, s azután van, aki átmeneti időre vagy végleg becsukja a kaput. Az alelnök szerint aggályos továbbá a gyet (gyermeknevelési támogatás) szűkítésének ügye, hiszen ehhez kellő szakmai és intézményi háttérre, azaz több bölcsődei helyre is nagy szükség lenne.

Olvasóink írták

  • 1. Hamutipró 2009. február 18. 22:43
    „Én is ezt teszem szorgalmasan!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apátsági közbeszerzés

A Közbeszerzési Értesítő hétfői számában jelent meg a Pannonhalmi Főapátság pályázati felhívása a… Tovább olvasom