Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Akadályverseny az óvodaudvarban

Győr–Gyirmót - Évek óta a környezet- és természetvédelmi rendezvények szerepelnek a gyirmóti művelődési központ programjában. A napokban a hagyományos őszi akadályverseny zajlott az intézményben és udvarán.
Amikor évekkel ezelőtt a Gyirmóti Általános Művelődési Központ arculatát tervezték, a közeli vizes élőhely, a Holt-Rába miatt magától értetődő volt, hogy a környezet- és természetvédelem határozza meg az intézmény programjait. Zilahi Tímea igazgató érdeklődésünkre elmondta: a népszerű zöldrendezvények kezdetben a helyi óvodásoknak indultak, ma már a győri, Győr környéki, illetve a megyei óvodákból és iskolákból is érkeznek a versenyekre, madárgyűrűzésekre és -megfigyelésekre gyerekek. A hagyományos őszi akadályversenyen a szelektív hulladékgyűjtés, a vízvédelem és a környezetvédelemhez kapcsolódó, most időszerű világnapok kerültek központba. Az elméleti kérdések mellett az öt állomáson tréfás ügyességi feladatokkal is meg kellett küzdeni a versenyzőknek. Így többek között „mókust" etettek (gesztenyét dobtak egy stilizált „mókus" szájába), az óvoda udvarán „békát" mentettek (medicinlabdán lévő békafigurát kellett átjuttatni az „autók" elől az „úttest" másik oldalára), illetve gondos gólyamamaként fiókákat tápláltak (zsákban ugrálással „táplálékot" vittek a jelképes fészekbe). Az idei környezetvédelmi akadályversenyen a különböző korosztá-
lyokban a győri Kovács Margit ÁMK 7/a osztálya, a Kölcsey-iskola 5–6. osztályos környezetvédelmi szakköre (ők lettek az összes csapat közül is a legjobbak) és a Fekete István iskola és óvoda csapata végzett az első helyen.

Gülch Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országosan egyedülálló: kerékpáros polgárőrség alakult

Győr - Az Arrabona Polgárőr Egyesület szervezetén belül – országosan egyedülálló módon –… Tovább olvasom