Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Akadálymentes térképet készítenek

Győr - A Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete egy éve sajátos ˝térképet˝ készít.

Felmérik a megyeszékhely kereskedelmi egységeit, vendéglátóhelyeit, hogy az akadálymentesítettséget javítani tudják. Az eredményeket egy adatbázisban teszik közzé. 

A közelmúltban a camelotosokkal a kereskedelmi és iparkamara épületében jártunk, s gyorsan rájöttünk: nincs ugyan akadálymentes mosdó, ám a szomszédos, az épületből átjárható Ibis Hotelben megoldható a szükség. A liftben kerekes székkel és akkumulátoros kiskocsival, az úgynevezett Scooterrel is befértünk, a látássérülteknek pedig a hangjelzés jelenthet hasznos segítséget a ki- és beszállás során.

Lényeges: többen is megkérdezték az épületben, miben segíthetnek. Mindez persze csak ízelítő, mit és hogyan mérnek fel a szociálismunkás-hallgatók ˝az akadálymentes Győrért˝ a városról készített térképen, amelyet a közeljövőben adnak közre.

A felmérés egyik állomását a kereskedelmi és iparkamara épületegyüttese jelentette, felvételünkön Pillmann Tünde sorstárs, Pécsi Gertrúd tereptanár és Tóth Erika egyetemi hallgató. Fotó: Har
A felmérés egyik állomását a kereskedelmi és iparkamara épületegyüttese jelentette, felvételünkön Pillmann Tünde sorstárs, Pécsi Gertrúd tereptanár és Tóth Erika egyetemi hallgató. Fotó: Har

Pécsi Gertrúd projektvezető, tereptanár úgy vélekedett, egyre többen belátják az akadálymentesítés fontosságát a középületekben és a bevásárlóközpontokban egyaránt, hisz mindez például a babakocsit toló kismamákat, illetve az időseket is érintheti.


További jelentkezőket várnak

A projekt készítői továbbra is várják olyan köz- és magánintézmények munkatársainak jelentkezését, akik szeretnének az adatbázisba bekerülni, hogy szolgáltatásaikat minél szélesebb körben megismerhessék. Jelentkezni az akadalymentesites.gyor@gmail.com e-mail címen, vagy Pécsi Gertrúdnál a 70/557-1246-os telefonszámon lehet.

Olvasóink írták

  • 1. urbaniastapista 2009. október 23. 21:33
    „A Szent István úti "fittness" - zebrákat ne felejtsék le a térképről.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyidősek a köztársasággal

A köztársaság kikiáltásának napján, 1989. október 23-án 285-en születtek az országban. Tovább olvasom