Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Akadálymentes óvodabővítés Győr-Ménfőcsanakon

Átadták csütörtökön a Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ korszerűsített Horgas utcai óvodai egységét. A beruházáshoz az intézmény több mint 135 millió forint uniós támogatást kapott.

Bővítették és teljesen akadálymentesítették a ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ Horgas utcai óvodaépületét. A szükséges állagmegóvás mellett a beruházás célja az volt, hogy az esélyegyenlőség jegyében a speciális élethelyzetben élők számára is használható körülményeket teremtsenek.

A 135 millió forintos uniós pályázattal, az önkormányzat 192 millió forintos forrásával, valamint a 15 millió forintos önrésszel az óvoda régi épületrészét teljesen felújították, valamint az új épületrészben négy foglalkoztatót, kiegészítő helyiségeket (többek között egyéni fejlesztő és logopédiai szobát, orvosi szobát, melegítőkonyhát, raktárhelyiségeket, mozgássérült-vizesblokkot) alakítottak ki.

Korszerűsítették Ménfőcsanakon a Horgas utcai óvoda épületét, amelyhez az intézmény 135 millió forint uniós támogatást kapott.
Korszerűsítették Ménfőcsanakon a Horgas utcai óvoda épületét, amelyhez az intézmény 135 millió forint uniós támogatást kapott.

Az akadálymentesítés eredményeként a régi és az új épületrész összeköttetésében akadálymentes bejárat és emelőrámpa segíti a kerekes székes közlekedést. A tervezéskor az egyéb fogyatékkal élők igényeit is figyelembe vették. Így például a folyosókon a padlóburkolatban sötétebb vezetősáv jelzi a gyengénlátók számára a biztonságos útvonalat, bizonyos helyiségekben a hallássérültnek a falakba beépített indukciós hurok segíti a könnyebb kommunikációt. Az épületben elhelyezett tájékoztató táblákon Braille-írással is olvashatók az információk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Balett - Veszélyben volt a Királynő, Presser Gábor is segített

A Győri Balett igazgatója, Kiss János azt jelentette be a csütörtöki évadnyitón: a világszenzáció majdnem elmaradt. Tovább olvasom