Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Akadálymentes lesz az iskola és megújul az óvoda is Kisbajcson

Nagy iramban folyik az óvoda és az iskola felújítása Kisbajcson. Míg az előbbinél a napokban befejeződnek a munkálatok, a közbeszerzési eljárás csúszása miatt az utóbbinál elhúzódnak. Ezért az iskola csak szeptember 13-án kezdődik Kisbajcson, azonban akadálymentesített intézményben.

A kisbajcsi önkormányzat a sikeres pályázók közé tartozik, tavaly 19 beadott pályázatából 16 lett sikeres. Ennek eredményeként több mint 220 millió forinthoz jutott a település. A falu polgármestere, Kamocsai Sándor elmondta:

– Korábban több alkalommal pályáztunk iskolafelújításra, de az utolsó fordulókban nem nyertünk. Az intézményt fenntartó négy önkormányzat úgy döntött, kisebb pályázati pénzekből próbáljuk véghezvinni az elképzeléseket.

Ennek eredményeként nyertünk pénzt a fűtéskorszerűsítésre, a munkák tavasszal fejeződtek be – magyarázta Kamocsai Sándor.

Az iskolában nagy ütemben folynak az akadálymentesítéshez szükséges munkák. Fotók: Tóth Gyula
Az iskolában nagy ütemben folynak az akadálymentesítéshez szükséges munkák. Fotók: Tóth Gyula

A közel 22 millió forintos beruházáshoz a település 16 milliót nyert. Most az iskola 47 millióba kerülő akadálymentesítésére 40 millió forint támogatást kapott a település.

– A közbeszerzések meghosszabbítják a kivitelezési időt. Az akadálymentesítés kivitelezése három hetet csúszik a közbeszerzési iroda túlterheltsége miatt. A munkák csak augusztus közepén kezdődhettek el.

Megújulnak a járófelületek, az akadálymentesítéshez hozzátartozik az ajtók kiszélesítése, rámpák építése, akadálymentes vécé, zuhanyzó és parkoló is lesz, s megépül egy lift is.

Az óvoda külső hőszigetelése a napokban befejeződik.
Az óvoda külső hőszigetelése a napokban befejeződik.


A polgármester hozzátette: az elsős diákok idén is ingyen kapnak füzetcsomagot, s a helyi gyermekeknek a nyolcadik osztályig ingyenesen biztosítja az önkormányzat a füzeteket. A Bácsai Agrár Zrt. minden elsős tankönyvköltségét átvállalja.

Az óvodafelújításra közel 8 millió forintot nyert az önkormányzat, amihez mintegy 2 milliót tesznek hozzá.

– Elvégezzük a külső hőszigetelést, a nyílászáró- és gázkazáncserét. Ez a beruházás elkészül határidőre. Az Új Magyarország pályázaton Szőgye és a kisbajcsi Kossuth utca vízelvezetésére, befogadó kiépítésére pályáztunk. Sajnos itt a közbeszerzés az irreális árajánlatok miatt meghiúsult. Ezért újabb eljárást írunk ki– mondta el Kamocsai Sándor.

Az idő rövidsége miatt az iskola csak szeptember 13-án nyitja meg a kapuját. A csúszást év közben ˝hozzák be˝.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorították a belvárosi behajtás feltételeit Győrben

A korábban kiadott belvárosi behajtási engedélyek érvényüket vesztik szeptember elsejével, utána már… Tovább olvasom