Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Akadály másfél hónapon át

Gázvezeték-rekonstrukció miatt komoly forgalmi változások lesznek Győr belvárosában. Az autósok, ha csak tehetik, jobb, ha másfél hónapig elkerülik az érintett területet.
Változó rend: Gázvezeték-építés miatt kb. másfél hónapig bonyolult lesz járművel közlekedni a megyeszékhely belvárosában.
Várhatóan már holnap (esetleg egy nappal később) gázvezeték-rekonstrukció kezdődik Győr belvárosában a Bajcsy-Zsilinszky útnak a Baross út és Jókai utca közötti szakaszán, mintegy 280 méter hosszon – kaptuk a tájékoztatást a város útkezelő szervezetétől. A munkálatok során az Aradi vértanúk útja és a Jókai utca közötti szakaszt le kell zárni a forgalom elől, oda csak az ott lakók, illetve oda árut szállítók hajthatnak be. Ezen az útszakaszon a kétoldali fizetőparkoló nem üzemel.

A forgalmat a Virágpiac felé kell terelni. A Bajcsy-Zsilinszky út általánosan nagy forgalma miatt (óránként akár 900 gépjármű is áthalad itt) a Bajcsy-Zsilinszky út–Czuczor Gergely utca és az Aradi vértanúk útja– rpád út csomópontokban már csak a célforgalommal közlekedők hajthatnak be, ugyanis a bontások miatti útszűkületeknél a szokásosnál nagyobb torlódás alakulna ki.

Torlódásokra, munkagépek miatti akadályoztatásra feltétlenül számítani kell a gépjárművel közlekedőknek, ezért aki teheti, kerülje el az Aradi vértanúk útja–Árpád út–Czuczor Gergely utca–Bajcsy-Zsilinszky út által határolt tömböt, körülbelül másfél hónapon keresztül. A forgalomkorlátozás az autóbusz-forgalmat nem érinti.

A Zrínyi utcában a buszok se...

A Zrínyi utcának a Lomnic utca és Szigethy Attila út közötti szakaszán szintén gázvezeték cseréjét kezdik csütörtöktől, 500 méter hosszon. Első ütemben a Lomnic utca és Mónus Illés utca közötti szakaszt bontják fel. Második ütemként a Mónus Illés utca és Szigethy Attila út közötti szakasz gázvezeték-cseréjét végzik el. A bontás ideje alatt a Zrínyi utca érintett szakaszát egyirányúsítani kell a Szigethy Attila út felé. A kivitelezés során egy időszakban a 2-es autóbusz terelőútvonalon közlekedik majd: az Adyváros–Korányi tér viszonylatban a Magyar utca (óvoda)–Szent Imre út–Szigethy Attila út–Zrínyi utca (kórház) útvonalon halad az autóbusz, itt a Mónus Illés utcai megállóhely nem üzemel majd. A Korányi tér–Adyváros viszonylatban a Zrínyi utca (kórház)–Szigethy Attila út–Táncsics Mihály utca–Mónus Illés utca –Magyar utca útvonalon halad az autóbusz megállóhely-áthelyezéssel, de megállóhely-kiesés nélkül. (A buszforgalom változásának időpontjáról tájékoztatjuk olvasóinkat.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új labor a Jedlikben

Hasznos ismereteket, keresett szaktudást sajátíthatnak el a Jedlikbe járók az iskola 25 millió… Tovább olvasom