Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Ajtó helyett az ablakon: negyedmillióért zsákmányolt Győrszentivánon

Egy győrszentiváni férfi arra lett figyelmes, hogy augusztus 29-én, délelőtt egy hátizsákos férfi mászik ki szomszédja szobaablakán.
Felismerte a hívatlan látogatót, aki volt munkaadójának szokatlan látogatási formáját választotta. A látottakról azonnal értesítette szomszédját, aki otthona felé vette az irányt, s a 22 éves fiatalembert a házához egy közeli buszmegállóban meg is pillantotta. Miután kérdőre vonta, azonnal értesítette a rendőrséget.

A férfi gyanúsítotti meghallgatása során elmondta, hogy mintegy három hete költözött a településre. Sétája közben pillantotta meg, hogy alkalmi munkaadója családi házának földszinti bukó ablaka nyitva van. Ásóval kifeszítette, így jutott be a házba. Mivel ismerte a járást, sőt a házőrző ebeket is, arról is volt információja, hogy hol talál értékeket, nagy erőfeszítést nem kellett tennie.

Célirányosan vett magához mintegy negyedmillió forint értékű műszaki cikket, laptopot, annak táskáját, navigációs rendszert, erősítőt stb., melyeket a nála lévő táskába pakolta bele. Ezt követően nem ott távozott ahol a házba jutott, hanem kényelmesen, a szoba ablakot kinyitva igyekezett kifelé a házból.

A tolvaj, aki nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, beismerő vallomást tett a kapitányságon. Ellene a Győri Rendőrkapitányság betöréses lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

Olvasóink írták

 • 4. vonLichthofen 2011. augusztus 31. 14:35
  „...... aki volt munkaadójának szokatlan látogatási formáját választotta.

  Ez a mondat szeretett lapunktól azt sugallja, hogy a háztulajdonos kedvenc - ámde szokatlan - látogatási formája az volna, hogy a saját háza földszinti nyitott bukóablakán jár ki s be.”
 • 3. dw748a 2011. augusztus 31. 11:37
  „"A tolvaj, aki nem volt ismeretlen a rendőrök előtt"
  A kedvenc mondataim egyike. Gyilkosságoknál még jobb...”
 • 2. anikopeter 2011. augusztus 31. 11:20
  „Talán negyedmilliót zsákmányolt.
  A negyedmillióért azt sugallja, hogy az elkövető ennyiért vállalta a zsákmányolást.”
 • 1. Lívia66 2011. augusztus 31. 09:53
  „Nem egy nagyeszű lehetett a tolvaj....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Frigyes-laktanyától a Leier City Centerig

Etüdök a városrész életéből 1897-2011-ig című kiállítás október 31-ig látogatható (Győr, Hunyadi u.… Tovább olvasom