Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Ajándékot vittek

a győriek Beregszászra

A győri önkormányzat küldöttsége Beregszászon járt nemrég: az ottani magyar nyelvű főiskola számára összegyűjtött könyveket nyújtották át az intézmény vezetésének.
Dr. Schmidt Péter alpolgármester, dr. Horváth Klára aljegyző, Vinglerné Baranyai Gyöngyi irodavezető, Bári Olga képviselő és Kucska Ferenc könyvtáros alkotta a győri delegációt. Az ajándék hasznosságáról dr. Soós Kálmán rektor győzte meg a helyieket, őt januárban a magyar kultúra napja alkalmából Balogh József polgármester Győrött a város jubileumi ezüst emlékéremével tisztelte meg.

A delegációt vezető alpolgármester lapunknak elmondta, a magyar nyelvű felsőfokú képzés a magyarországi városokban indult gyűjtés eredményeképpen valósulhatott meg Beregszászon. Győrről az egyik legszebb és legnagyobb helyiséget, a dísztermet nevezték el – számolt be róla lapunknak dr. Schmidt Péter. Az épület felújítása még nem fejeződött be, eddig a harmadik szinttel készültek el, most a másodikat renoválják.

A főépület szomszédságában kialakítottak egy kilencven lakó befogadására alkalmas kollégiumot: itt azokat a szórványból érkező diákokat helyezik el, akiknek hiányos nyelvtudásuk miatt a nulladik évben felzárkóztatásra van szükségük. Jó helyre került tehát az a több ezer kötet magyar nyelvű irodalom, amelyet a győri delegáció vitt ajándékba a főiskolának. A könyveken kívül élelmiszer- és pénzsegélyt is átnyújtottak a kárpátaljaiak által javasolt, rossz körülmények között élő magyaroknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovacsics is polgármesterjelölt

Szó szerint a levegőben jelentette be a győri élményfürdő ügyvezető igazgatója, Kovacsics Imre hogy indul az őszi önkormányzati választásokon – polgármesterjelöltként. „A beszállás elkezdődött" – stílszerűen így kezdte előtte sajtótájékoztatóját a péri repülőtéren. Kovacsics mellett senki nem állt (ült), ami egyben válasz arra is, hogy nem párttámogatással, hanem civilként indul. Tovább olvasom