Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 29. szombat - Beatrix, Erna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Ajándék verseskönyvek Hegedűs Bélától a Baross út kövezetén

Ajándék verseskönyvek Hegedűs Bélától a Baross út kövezetén

66. születésnapját Győrben ünnepelte augusztus 8-án a Kecskeméten élő „Mindenki költője", Hegedűs Béla amatőr versíró.

kisalfold.hu - 2012.08.09. 14:06
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Hegedűs Béla a Budapesti Műszaki Egyetemen tanítói, majd a Szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán tanári oklevelet szerzett. Sokáig műszaki tanárként tevékenykedett, versírással pedig 30-as évei derekán kezdett foglalkozni. Szabadidejében ír verseket . Sorsát versein keresztül mutatja be. A bemutatkozóban olvashatja a kedves olvasó, hogy a könyv írója „a családhoz, gyermekekhez úgy ragaszkodik, mint a természet adta lehetőségekhez." Az irodalmi világtól nem vár elismerést a költő, 1999-ben olvasói tették íróvá. Soraiban megtalálható elégedetlensége, örömei, érzelmei egyaránt.


Érdekesség, hogy ajándék köteteit dedikálta a Budavári Palotában az Országos Széchenyi Könyvtárban, hatvan évesen a Kódex Áruházban, kétszer a Nemzetközi Könyvfesztiválon és Szerbiában. Versét a Zánkai Gyermek Világtalálkozón angolul és németül is közvetítették.
Nyugdíjba vonulása alkalmából és írói jubileumomra édesanyjától egy reprezentatív pecsétgyűrűt kapott ajándékba, mely Németh Zoltán ötvösművész remeke. Elhatározta, hogy erről a gyűrűről ezüstből másolatokat készít és megajándékozza vele azokat, akik sokat tesznek a magyar nyelv ügyéért.


Magyarországon jelenleg 15 megyeszékhelyen viselik a gyűrűt a legtöbbet olvasó könyvtártagok. Tisztelői segítségével a gyűrű eljutott már a világ különböző pontjaira is, Kanadába, Ausztráliába, Svájcba és Németországba. Köteteiből kb. 6500 darabot ajándékozott el belföldön és külföldön is egyaránt.

Születésnapján, szerdán, két szép lányával Győrben reggel 9 órától hatpercenként egy kötetet tett le e csodás barokk város sétálóutcájának kövezetére, különböző pontokra. Az arra járók felvehették azt és így ajándékban a sajátjuk lehetett. Volt olyan is, aki külön ezért járt arrafelé, hogy megláthassa az amatőr írót és felvehessen kötetéből.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...