Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Ajándék mellények az iskolában

Mezőörs - A pannonhalmi rendőrőrshöz tartozóan ismét van körzeti megbízottja Mezőörsnek. A Nyíregyházáról érkező Orha György Mezőörs és Nyalka rendjére és közbiztonságára ügyel.

A törzsőrmester Huszár Levente pannonhalmi parancsnokkal együtt a minap hatvanegy láthatósági mellényt adott át a község kisebb és nagyobb diákjainak.

A felújított mozi épületében lévő szolgálati lakásba költözött az a Szabolcsból érkező rendőr, aki körzeti megbízotti feladatait már a napokban megkezdte, s reményei szerint sikerül a lehető legrövidebb időn belül beilleszkednie a település életébe. Kivételes lehetőség, szépen felújított szolgálati lakás várta a körzeti megbízottat, akinek a munkája nagyban hozzájárulhat a település közbiztonságának erősítéséhez, a baleset-, valamint  bűnmegelőzéshez.

Huszár Levente pannonhalmi parancsnok Orha Györggyel, új kollégájával osztotta szét a láthatósági mellényeket a diákok között. Borsodi Judit tanárnő ötödikesei nevében vette át a láthatósági mellények


Bogárdi Zoltán, a község polgármestere lapunknak elmondta, a trükkösök, a házalók jobb, ha nagy ívben elkerülik a falut, ugyanis eddig is működött az egymás házára, portájára való odafigyelés, egymás kisegítése, ám a körzeti rendőr jelenlétével ez még inkább erősödhet. A mezőörsieknek ezután nem kell telefonon hívogatniuk a pannonhalmi rendőrőrsöt, elég, ha a körzetisüknek szólnak. A jó ideje üresen álló mozi épületét is hasznosította ezzel az önkormányzat, s a családjával a községet választó egyenruhás is jól járt. Ugyancsak a mezőörsiek biztonságérzetét növeli az a hatvanegy láthatósági mellény, amelyet a minap délelőtt a nagyszünetben osztottak szét a kisebb és nagyobb diákok között.

– Évek óta célunk a gyerekek közlekedési biztonságának erősítése, s a 81-es főút forgalmát tekintve különösen fontos ez – szögezte le Huszár Levente százados, a győri kapitányság pannonhalmi rendőrőrsének parancsnoka. Hozzátette:

A diákok jó példát mutathatnak ezzel akár a felnőtteknek is, s nem utolsósorban reméljük, a családokban is téma lesz a biztonságos közlekedés. A sajátos akciót a pannonhalmi rendőrőrshöz tartozó települések és iskolák megkeresésével folytatjuk.

Horváth Zoltánné iskolaigazgató köszönetet mondott a polgármesteri hivatalnak, személy szerint is a település polgármesterének, aki képviselőtársaival együtt nemcsak szorgalmazta, de anyagilag támogatta is a mellények beszerzését. A jövőben is számítanak a rendőrök segítő munkájára nemcsak Mezőörs területén, de az iskolában is, ahol az új körzetis a DADA-programban és a bűnmegelőzést érintő kérdésekben is jobbot nyújthat.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fitt nagyik akarnak lenni

Győr - Szinte egyetlen olyan szakmát sem talált a Kisalföld Gyerekegyetem hallgatósága csütörtökön,… Tovább olvasom