Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Ajándék diákkirándulás

Tápszentmiklós - Aki hétvégén Tápszentmiklóson, Győrasszonyfán, Tarjánpusztán vagy Lázin járt, alaposan meglepődhetett, valószínű ugyanis, egyszerre nem látott ennyi iskolás gyereket az utcákon. A négy falu tanulói ajándék kiránduláson jártak Budapesten.
Már az indulás is szokatlan volt: öt autóbusz sorakozott az iskola melletti úton. Miután a buszok megteltek gyerekekkel és az őket kísérő pedagógusokkal, elindult a nem mindennapi látványt nyújtó konvoj a budapesti Városligetbe. Szívesen csatlakozott a csapathoz Kovács József tápszentmiklósi és Valiczkó Mihály győrasszonyfai polgármester is.

A fővárosi állatkertben töltött négyórás séta után a kirándulás résztvevői átvonultak a nagycirkuszba, ahol megnézték a Kínai Nemzeti Cirkusz feledhetetlen műsorát. A napi program ezzel még nem ért véget. A két polgármester az öt buszt megállította Tatabányán egy gyorsétterem mellett és a 200 gyermeket meghívták egy fagyira vagy üdítőre.

Az állatkerti séta életre szóló élményt nyújtott kis- és nagyobb diákoknak.
Fotó: K. J.

Kovács József polgármester elmondta, a kirándulás közel nyolcszázezer forintba került. A költségek egy részét, 300 ezer forintot a tápszentmiklósi önkormányzat alapítványa állta a befolyt személyi jövedelemadó egy százalékából. A gyermekek ezer-ezer forinttal járultak hozzá a kiránduláshoz, míg a többi összeget a négy önkormányzat fizette.

A polgármesterek szerint az ilyen jellegű összetartó foglalkozásokra a jövőben is szükség lesz, és – lehetőségeikhez mérten – hozzájárulnak ehhez.

Olvasóink írták

 • 1. Uszi 2007. október 30. 08:51
  „Gratulálok a négy község vezetőinek.
  Nálunk még a tanulmányi kirándulásokra is pénzt szednek, aki nem tud havonta befizetni 1000 forintot, nem mehet el az év végi kirándulásra.
  Tápszentmiklóson valahogyan egészen másképpen zajlik az élet, nem értem, ott hogyan tudnak ennyi mindent adni az ott élőknek?
  Bár, talán nem is a Tápszentmiklósi eseményeket kellene furcsálnunk, hanem azt, hogy a többi településen mi az ami más, mi az ami miatt nem tudnak adni a gyerekeknek semmi pluszt. csak gratulálni tudok a tápszentmiklósiaknak ahhoz, hogy ilyen vezetőjük van, példaértékű ami ebben a kis faluban történik.
  További sikereket kívánok !
  Uszi”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két Kocsi egy ''csárdában''

Győr - Az apa eredetileg gépész volt Kehidakustyánban, a helyi szövetkezetben, aztán 1974-ben… Tovább olvasom