Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Ajándék a város peremére

Győr - A likócsi segítőház mosógépet vásárol a történelmi egyházak által adventkor gyűjtött 204 ezer forintból – jelentette be a szerdai helyszíni átadáson Sütő Csaba.
A Győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője elmondta: az ajándékból a ház gyakorta elromló mosógépei helyett megbízhatóbbat akarnak beszerezni. Hangsúlyozta: az anyagi segítségnél is nagyobb erőt adott számukra az erkölcsi felértékelődés, amelyet a gyűjtés megindítását követően érzékelhettek.

Az átadáson Pápai Lajos megyés püspök megemlítette, hogy a jótékonysági akcióhoz egy televíziós műsor adta az ötletet. A következő időben még eredményesebb gyűjtésekre számítanak. A református Lentulai Attila esperes és az evangélikus Ittzés János elnök-püspök egyaránt további hasonló támogatásokról nyilatkozott. Simon Róbert Balázs alpolgármester bejelentette, hogy Borkai Zsolt polgármester saját keretéből 50 ezer forinttal kiegészíti a gyűjtött összeget.

A kisalfold.hu kérdésére Sütő Csaba elmondta, hogy a kezdeti időszakhoz képest, amikor a polgárok inkább használt ruhákkal, eszközökkel segítették munkájukat, mára egyre többen fizetnek be szerényebb összegeket is az alapítvány számlájára (12096705-00174855-00100005).

Jellemző, hogy nem a legtehetősebbek pénztárcája nyílik meg leghamarabb – tette hozzá. A segítség elkél, hiszen az utcai szociális munkához mindösszesen évi 400 ezer forint városi támogatást kapnak, a többit folyamatos pályázással igyekeznek megszerezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Antoni Gaudíról szól a Győri Balett legújabb bemutatója

Győr - Gaudí életét és munkásságát viszi színpadra a Győri Balett a művész leszármazottjának… Tovább olvasom