Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Ajándék a Richter-archívumnak

A győri Richter János zeneszerző „számos ükunokájának” egyike a Püspökvár Richter-archívumának ajándékozta a karnagy hagyatékának utolsó darabjait is.

A német Wolfram Dehmel, a győri Richter János zeneszerző „számos ükunokájának" egyike szerdán a Püspökvár Richter-archívumának ajándékozta a karnagy hagyatékának utolsó darabjait is.
A nyugati piacon komoly forgalmi értékkel bíró emlékeket – közöttük számos nagy hírű zeneszerző, tudós levelét – a magyar zeneirodalom kutatói, rajongói ezentúl a győri Richter-archívumban (Káptalandomb 5/B) tanulmányozhatják.

Elérkezett a pillanat

A Richter János Archívum 1995-ös alapításának hírére két Németországban élő leszármazott a birtokában lévő hagyaték jelentős részét már az alapítványnak ajándékozta, Wolfram Dehmel azonban előbb meg kívánt győződni az archívum életképességéről. A pillanatot most látta elérkezettnek: az archívumnak ajándékozta Richter János egy szólókürtre és egy kürtkvartettre írott művének kéziratát, valamint édesapja, Richter Antal néhány eredeti kézírásos kompozícióját és 40 zenetörténeti jelentőségű levelet.

Köszönet és oklevél

Az ajándékozási aktuson Cziglényi László orgonaművész, az alapítvány elnöke mellett Kara Ákos, a megyei közgyűlés elnökének kabinetfőnöke és dr. Schmidt Péter alpolgármester köszönte meg a nemes felajánlást. Kara Ákos díszoklevelet és emlékérmet, Schmidt Péter emléklapot és egy Győrt bemutató, négynyelvű könyvet nyújtott át Wolfram Dehmelnek.
Szerdán és csütörtökön

A több mint ezer tárgyi emlékből álló gyűjtemény minden szerdán és csütörtökön látogatható, az érdeklődők előzetes egyeztetés céljából hívhatják az archívum igazgatóját, Vavrinecz Veronikát a 96/335-387-es számú telefonon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kőország szobrásza

Baghdasaryan Ashot örmény szobrászművésznek Győrben nyílt meg az ötödik kiállítása. Tovább olvasom