Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Ahol az empátia a legfontosabb iránytű

Győr - A szociális közigazgatásban végzett kimagasló szakmai munkájáért a minap Pro Caritate elismerést vehetett át Lamperth Mónika szociális és munkaügyi minisztertől Szabóné Vörös Ágnes, a győri polgármesteri hivatal szociális csoportjának vezetője. A kitüntetett úgy véli, díja egy egész közösség munkájának dicsérete.
Szabóné Vörös Ágnes tizennyolc éve a családsegítő szolgálatnál kezdte ezen a területen a munkát. A második gyermekével volt éppen gyesen, tanult az Államigazgatási Főiskolán, amikor úgy érezte, nagy kihívást jelenthet számára a szociális terület. A népjóléti osztály vezetőhelyettese azóta sem bánta meg döntését.

– Néha tényleg nem a legkönnyebben kezelhető emberekkel találkozunk munkatársaimmal együtt, ugyanakkor minden egyes feladat megoldása, élethelyzet kezelése számomra is sikerélmény – vélekedett a csoportvezető.

– Ha tisztességesen fordulunk az emberek, a családok felé, vallom, hogy valahol visszakapjuk ezt. Az empátia a legfontosabb iránytű a hivatásunkban.

Szabóné Vörös Ágnes persze szám szerint nem tudná megmondani, hány száz, ezer emberrel volt ügye, kapcsolata, ám – ahogyan mondja – a jó ügyintéző egy idő után azt is tudja, „a konyha melyik sarkában az a bizonyos stokedli". Fontos, hogy a segítséget kérő lehetőség szerint ugyanahhoz az ügyintézőhöz forduljon, s ne kelljen ezerszer elmondania, ecsetelnie a helyzetét, a körülményeit.

Szabóné Vörös Ágnes úgy véli, munkatársaival együtt, igazi csapatmunkával szolgált rá az elismerésre. Fotó: Szük Ödön

– Győr megkülönböztetett figyelmet fordít a családok szociális gondjainak enyhítésére – folytatta a kitüntetett, – a lakosság körülbelül 15–20 százaléka részesül valamilyen segélyben, támogatásban, ezzel azonban felszínes lenne a gazdag vagy a szegény jelzővel minősíteni a megyeszékhelyen élőket. Az együttműködő családok esetében sikerrel működik a város adósságkezelő programja és úgy vélem, egy kialakult krízishelyzetben, vagy akár tartós probléma esetén a győriek és a város környékén élők is számíthatnak ránk.

Szabóné Vörös Ágnes eddigi munkája megerősítésének érzi a most kapott Pro Caritate kitüntetést. Családja is gratulált Ágnesnek, három gyermeke joggal lehet büszke édesanyjukra, aki a szociális ügyeket, a népjólétet valóban élete hivatásául választotta, s kihívásaival együtt gyűri naponta...
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még sosem láttak havat a cserediákok

Győr - A Rotary klub minden évben lehetőséget ad néhány fiatalnak, hogy egy évig más országokban… Tovább olvasom