Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Ahol a jó szándék a szívekig ért

Győr - Nemrégiben olyan mozgáskorlátozott asszony szervezett adventi koncertet a győri városházán, aki maga is kerekes székhez kötötten éli életét. Tehetséges gyerekek és felnőttek léptek fel a városháza dísztermében, a jó szándék nemcsak célba, de ezúttal a szívekig ért.
A győri Barát Imréné több éve hagyományosan szervez jótékony koncerteket párja, a fiatalon elhunyt kiváló cimbalmos, Jónás Nándor emlékére. A bevételt ezúttal nem a szívgyógyászatnak, hanem a mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopon megyei egyesületének ajánlotta fel az asszony, akit egy baleset szintén kerekes székbe kényszerített, azóta így éli mindennapjait, vezeti könyvelőirodáját.

A fergeteges hangulatú, telt házas hangverseny meglepetésvendégei ezúttal gyerekek voltak.

Énekelt Jónás Alexandra, a bősárkányi Szabó Andris, akinek a napokban jelenik meg második CD-je. A Bécsben tanuló Trizsi Pál kürtjátékával kápráztatta el a közönséget, hasonlóképpen Járóka Sanyika, aki pedig már most, hétévesen Európa több nagyvárosában koncertezett.

Sikert aratott a fiával fellépő Kosári Judit is, aki Somorjáról érkezett. A program fővédnöki tisztét Ottófi Rudolf alpolgármester vállalta el, aki őszinte szívvel mondott köszönetet a szervezőknek és mindenkinek, aki a műsorban bármely szerepet vállalt.

A fellépők ezúttal az együttlét öröméért énekeltek, muzsikáltak, a koncert bevételét a szervező Barát Imréné a mozgáskorlátozottak javára ajánlotta fel. A meglepetésszerű és igazán nemes gesztust Szabó János megyei elnök köszönte meg a tagság nevében. Az ilyen és hasonló felajánlások már csak azért is figyelemre méltóak, hisz karácsony közeledtével az egyesületnél is minden forintnak helye van, s az egész évben érzékelhető megszorítások a civileket is nagyban sújtják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hallgatóké lett a volt BM-csónakház

Győr - A győri Széchenyi-egyetem kezelésébe került a Mosoni-Duna győr-révfalui szakasza melletti… Tovább olvasom