Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Agility versenyt rendeznek a Szigetközben

A kutyás futamokat augusztus utolsó hétvégéjén tartják.


Szeretettel vár minden kedves agility versenyzőt és érdeklődőt az A Team Győri Agility csapat a II. Szigetköz Agility kupára!

A verseny minden egyes futamát EO és FCI világbajnokságon bíráskodott elismert hazai és nemzetközi FCI  bírók bírálják. Időpont: 2014. augusztus 30-31. szombat és vasárnap. Helyszín: Győrzámoly sportpálya.

A szombaton és vasárnap egyaránt 8 órakor kezdődő, két pályán zajló versenyre már 180-an jelezték részvételi szándékukat. A 2 napos rendezvény szereplői díjazásban részesülnek (120 díj), majd 2014.09.01-02. Bernd Hueppe szeminárium keretén belül az A-Team Győri Agility csapat pályáján, Sáráson tovább csiszolhatják tudásukat.

Az agility egy olyan kutyás sport, amely minden kutyafajta számára nyitott (társasági kutyák és keverékek számára is).

Eleinte célja a show, a szórakoztatás volt, később versenysporttá vált. A verseny a díjugratáshoz hasonló. Egy pálya 15-20 akadályból áll, amelynek sorrendje és útvonala versenyenként különbözik, a bíró határozza meg.

A verseny végén értékelik az egyes köröket, itt elsősorban a hibátlanság számít, a gyorsaság csak másodlagos szempont.

A mozgásigényes kutyafajták (pásztor- és terelőkutyák (pl.border collie, sheltie, puli, pumi, mudi) vadászkutyák, (pl. foxi, westie, vizsla, terrierek, agár, stb.) számára az agility kitűnő sport, hiszen - leköti a fölös energiáikat, - növeli fegyelmezettségüket (játszva tanulnak), - fejleszti koncentráló készségüket és kitűnő izomzatot, kondíciót biztosít számukra.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy egy-egy agility tréning után békésen szundikálva terül el otthon kedvencünk, valamint séta közben is könnyebb vele megtalálni a hangot.

A kutya mérete nem számít, csak a temperamentuma. Mérettől függően három kategóriában versenyezhetnek a kutyusok:
 - mini  (35 cm marmagasság alatt)
 - midi (35-43 cm marmagasság között)
 - maxi (43 cm marmagasság felett)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri mobiltelefonos fejlesztés: szelektálj okosan Magyarország!

Az androidos készülékeken elérhető alkalmazás megmondja, hol található a legközelebbi szelektív gyűjtősziget, s még hasznos tanácsokat is osztogat. Nem csak notórius szemetelőknek ajánljuk. Szavazás. Tovább olvasom