Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 7°C Még több cikk.

Agility versenyt rendeznek a győrzámolyi focipályán

Kezdő, A1, A2, A3 tudásszintű kutyákat láthatnak az érdeklődők, köztük sokszoros VB, EB válogatott és győztes párosokat is.

AZ A-TEAM AGILITY GYŐR CSAPATA ISMÉT MEGRENDEZI AZ ARRABONA AGILITY KUPÁT

Szeretettel várunk rendezvényünkre mindenkit, aki szereti a szabadtéri programokat, az állatokat és a vidámságot. Versenyünkön közel száz, különböző fajtájú, méretű kutyus indul gazdájával a díjakért.

Kezdő, A1, A2, A3 tudásszintű kutyákat láthatnak az érdeklődők, köztük sokszoros VB, EB válogatott és győztes párosokat is.

JÚNIUS 20-ÁN SZOMBATON 9-18 ÓRA KÖZÖTT A GYŐRZÁMOLYI FOCIPÁLYÁN lelátóval, büfével várjuk az érdeklődőket. A belépés természetesen díjtalan.
Az AGILITY egy lendületes, pörgős, vidám, kutyás sport, mely szabadidőstől akár a nemzetközi versenyszintig űzhető. Minden kutyának szüksége van rendszeres fizikai és agyi munkára, hogy kiegyensúlyozott, jól kezelhető legyen.

Az agility ilyen összetett feladatot biztosít, gazdinak és kutyának egyaránt. Kiválóan alkalmas a lakásban tartott, gyakran unalmában zajongó, romboló kutyus lemozgatására, lefárasztására, a kutya-gazdi kapcsolat minőségének javítására.

JÁTSZANI MINDEN KUTYA SZERET!

(A Tiéd is, csak talán már megunta, hogy nem veszed ezt észre! ;) )
Ebben a sportban ezt a játékos kedvet használjuk. Dicsérettel, jutalmazással tanítjuk a kutyákat. Gazdi és kutyája között olyan szintű összeszokottság és együttműködés alakul ki az edzések során, aminek segítségével a kutya a legapróbb jelekből tudja, mit szeretne a gazdája, és boldogan teljesíti is azt.

Az agility verseny menete:
Egy 20x40 m-es területen állítja fel a bíró a kb. 20 akadályból álló pályát. 14 féle akadály létezik, ezek sorrendjét és a pálya vonalvezetését a bíró tervezi meg. A különböző szinten lévők a szintjüknek megfelelő nehézségű pályát kapnak. A versenyzők egy egynapos versenyen 2-3 különböző pályát teljesítenek.

A felállított pályával a gazdák pár percen át ismerkedhetnek, majd indul a verseny. A gazdi és kutyája együtt futnak végig a lehető legrövidebb idő alatt, úgy, hogy a kutya minden akadályt a megfelelő sorrendben, lehetőleg hiba nélkül teljesítsen.

A felvezető hang és kézjelekkel irányítja a kutyát. Az a páros győz, aki hiba nélkül a legrövidebb idő alatt teljesíti a pályát. A hibákért büntetőpontok járnak, melyeket hozzáadnak az időeredményhez. Így alakul ki a végleges sorrend.

Versenyünkre Budapestről és környékéről, Zalaegerszegről, Sopronból és Szloválkiából is érkeznek versenyzők a győri részt vevők mellett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ököllel ütötte 83 éves édesanyját egy péri férfi

A segítségért könyörgő nénire órákkal később az egyik szomszédja figyelt fel. A rendőrök elfogták az… Tovább olvasom