Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Afrikába küldené a romákat a náci csoport

Győr - Ismét hallatott magáról az a magát nemzetiszocialistának meghatározó, Arrabona NS Crew nevű győri csoport, amely május végén a megyeszékhelyen plakátokon a nemzetiszocializmushoz való csatlakozásra szólított fel, egyes nemzetiségi csoportok segélyezése, letelepítése, integrációja ellen tiltakozott, és megoldásként településeken kívülre űzésüket javasolta.
 A radikális szervezet ezúttal „a roma problémák megoldásáról" írt levelet szerkesztőségünknek, amelyben az szerepel, hogy ugyanezt elküldte Kolompár Orbánnak, az Országos Cigány Önkormányzat elnökének, Pádár Lászlónak, a győri cigány kisebbségi önkormányzat tagjának, Borkai Zsolt győri polgármesternek, valamint a Népszabadságnak is.

Ebben az áll: az állam ne költsön több pénzt a romák integrációjára. Ehelyett új roma telepeket, településeket kellene létrehozni, később pedig kivándorlásra ösztönözni őket olyan helyre – például Afrikába – , ahol „az államalkotó népek maguk is a cigányokéhoz hasonló ősközösségi szinten élnek, maguk is részben előemberek". Burkolt fenyegetésként értelmezhető a levél azon mondata, miszerint nem kéne megvárni, míg a többségi társadalom tűrőképessége elfogy.

A Kisalföld a címzettek közül Kolompár Orbánt és Pádár Lászlót nem érte el. Borkai Zsolt kérdésünkre azt mondta: egyelőre nem kapta meg a levelet. Emlékeztetett rá, hogy a május végi plakátok miatt azonnal elhatárolódott a szélsőséges szervezettől, és feljelentést tett a rendőrségen. Megjegyezte: az ügyben bűncselekmény hiánya miatt végül nem indult nyomozás.

A kommentelés lehetőségét ennél a cikknél átmenetileg felfüggesztettük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győriek élesztették újjá a rocklegendát

Jó helyen és időben tűnt fel a hazai rockélet palettáján a Rolls együttes, amely ötször alakult… Tovább olvasom