Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

Afrika 120 éve képekben

Győr - Különleges képanyagot tekinthetünk meg a győri városi könyvtár galériájában. Esterházy Mihály gróf 1880–81-es afrikai utazását megörökítő eredeti fotóalbuma képanyagának kiállítása, ami a közelmúltban került elő.
Esterházy Mihály gróf 1853. július 11-én született Pozsonyban és 1906. április 28-án halt meg Budapesten. Egy olyan személyiséget ismerhetünk meg benne, aki sokoldalúságával példaképpé is válhat. 1892-ben országgyűlési képviselővé választották. Elsősorban utazóként és oroszlánvadászként vált híressé. Magyarország egyik legjobbjaként a franciaországi Nizzában nemzetközi versenyen első díjat nyert az agyaggalamb-lövészetben. De jelentős kiállításai voltak nemzetközi szinten is, ezeken Esterházy Mihály gróf is képviselte a magyar fotográfiát, mint a piktorializmus jeles alakja. Nizzában ismét 1904-ben, Marseille-ben, Bécsben, az angol király fényképészeti társaság tárlatán Londonban. Berlinben 1906-ban a nemzetközi szaksajtó is felfigyelt munkáira.

Kiállítás: Értékes képek kerültek elő Esterházy Mihály gróftól. Fotó: Krizsán Csaba


A Magyar Nemzeti Múzeum történeti fényképtárában csak a gróf portréja található, ezért is jelentős értékű a most kiállított anyag. A kiállítás hétfőtől péntekig 14 és 18 óra között látogatható november 22-ig.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak nyolc rendőri beavatkozás idén

Tápszentmiklós - Megalakulásának ötéves évfordulóját ünnepelte a Tápszentmiklósi Polgárőr Egyesület… Tovább olvasom