Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Áfát csalt a testvérpár - Per kezdődött Győrben

Mintegy 300 millió forintnyi általános forgalmi adó elcsalásával vádolnak egy szlovákiai magyar testvérpárt, perük kedden kezdődött a Győri Törvényszéken.
A vádirat szerint a két férfi cégeken keresztül cukrot adott el magyarországi vállalkozásoknak, a kiszámlázott összeget felvette, de az adott évre nem nyújtott be itt adóbevallást, ezzel a költségvetést jelentős bevételtől fosztotta meg.

A keddi tárgyaláson mindkét vádlott jelezte: ahogy a nyomozás során, most sem kíván vallomást tenni. Az öttagú tanácsot vezető Vajda Edit bíró közölte: "a személyek és cselekmények szoros összefüggése miatt" az ügyészség kérte, hogy egyesítsék az ügyet egy másik - száznál több tanú meghallgatásával járó - perrel.

Az iratismertetés során elhangzott: Kőrös Zoltán 2006-bn alapított egy céget, amelynek havi fizetésért alkalmazott ügyvezetője nem látott rá a vállalkozás ügyeire. Ez a kft. egy pilisvörösvári vállalkozásnak 885, egy budaörsinek 276 millió forintért szállított cukrot, a két ügylet után pedig 150 millió forintnyi áfát nem vallott be.

Két évvel később testvérével, Kőrös Tamással hozott létre egy másik vállalkozást; ez 1,13 milliárdért értékesített cukrot az előző ügyletben érintett pilisvörösvári partnerének. A be nem vallott adó itt mintegy 148 millió forint.

Az ügyész mindezek alapján Kőrös Zoltánt önállóan és társtettesként, különösen nagy értékre elkövetett adócsalásban és számviteli fegyelem megsértésében kérte bűnösnek kimondani. Kőrös Tamást ugyanebben a két bűncselekményben társtettesként kérte elmarasztalni.

Olvasóink írták

  • 2. acsali 2012. március 06. 18:29
    „Ilike majd megsajnálja őket.”
  • 1. ekkenekepen 2012. március 06. 12:58
    „A szlotákiai "magyarokról" aki nyitott szemmel jár amúgy is joggal meglehet a jóerős negatív véleménye, ahány magyarul handabandázó szlotákot ismerek mind egy gerinctelen sutyerák volt, és oktalanul nagy toleranciával viseltetnek ezekkel szemben, pár gusztustalan liberális média még ilyen elemeket is beenged a sorai közé, (zsindex kaliberű szennylapok) hogy aztán odáig fajuljon hogy ilyen retkek köpködjenek számukra idegen országban az ottélő lakosságra, és még ezen jót mulassanak is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felszedik a csempét, visznek mindent Adyvárosban - fotó

Förtelmes államotban van a volt adyvárosi buszmegálló épületének alapja. Tudósítónk képei… Tovább olvasom