Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Adyváros nyugalmára vigyáznak

Lakótelepi rendőrség működik Győrben, nyolc rendőr vigyáz Adyváros rendjére.
A lakótelepen szolgáló rendőrök számára a Győri Hőszolgáltató Kft. biztosított helyiséget.
Lakótelepi rendőrség működik Győrben péntektől. Az Adyváros rendjére vigyázó nyolc rendőr a Kodály Zoltán utca 32/C szám alatt lévő épületben kialakított irodából indul napi 24 órás szolgálatba.

A lakótelepi rendőrség a „látható rendőrség" program továbbfejlesztése. Győrött a lakosság egyharmada él lakótelepen, a feladatok sokrétűsége, a terület sajátosságai miatt tartották indokoltnak az új típusú szolgálati csoport felállítását, amely tegnap kezdte meg működését hivatalosan Győrben, miután dr. Szabadfi Árpád dandártábornok és dr. Holló Sándor alezredes Adyvárosban megnyitották a szolgálat irodáját. Az egység 2006. április 1-jéig kísérleti jelleggel működik.

Szabadfi tábornok elmondta, hogy a lakótelepi rendőrség számos konkrét feladata közé tartozik többek között az intézmények, lakótömbök, lépcsőházak ellenőrzése. Lényeges feladatuk az idősek, valamint a veszélyeztetett családok felkeresése, támogatása. De idetartozik az iskoláskorúak bűnmegelőzési nevelése vagy a közlekedés rendjének a biztosítása is.

Az új rendszer létrehozása során fő szempontként vették figyelembe az önkéntességet. A jelenleg is a területen dolgozó körzeti megbízott mellé további 8 járőrt vezényeltek a feladat ellátására, így a területen biztosítható a 24 órás rendőri jelenlét.

Az ünnepélyes átadásra a megyeszékhelyre érkezett dr. Bene László vezérőrnagy, országos főkapitány is, aki elmondta a Kisalföldnek:
– A lakótelepi rendőrséget mi nem egyfajta rendőri jelenlétnek tekintjük, mert úgy gondoljuk, hogy ez működési filozófia. Ez azt jelenti, hogy a lakossággal, a közösségekkel együttműködve, a problémáik ismeretében, az ő támogatásukkal és velük együtt képzeljük ezt a tevékenységet. Az új rendszer működése nemcsak a rendőrségtől függ, hanem attól is, hogy a lakosság hogyan fogadja és mennyire támogatja – hangsúlyozta Bene tábornok.

A lakótelepen szolgáló rendőrök számára a Győri Hőszolgáltató Kft. biztosított helyiséget a Kodály Zoltán utca 32/C szám alatt, ahol az adminisztratív munka folyik majd.

A megnyitó után színes programokkal várták Adyváros lakosságát, amik között többek között kerékpáros, gépjármű-technikai és bűnügyi technikai bemutatók szerepeltek.

A lakótelepi rendőrök két szolgálati telefonnal rendelkeznek, ezek hívószámai: 06-20/255-1727, 06-20/255-1696.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látványos szakaszba ért az építés

Modern technikával felszerelt, elektronikával vezérelt berendezés, a réselőgép kezdte meg munkáját a győri Tihanyi úti aluljáró építésének igen fontos szakaszában. Nagyon leegyszerűsítve ez a berendezés teszi lehetővé, hogy az aluljáró föld alatti műtárgyai megépíthetők legyenek. Egy hónapig megállás nélkül dübörög a speciális gépezet, aztán lesz egy hónap szünet. Tovább olvasom