Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Adventi készülődés megyeszerte: szemezgess a hétvégi programokból!

Gyűjts ötletet a hétvégi szabadidő eltöltéséhez, és az adventi készülődéshez! Szemezgess megyei programajánlónkból.
Agyagosszergény

December 1., szombat

Adventi forgatag

Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola rendezvényére.

16.00 Adventi forgatag: forralt bor, meleg tea, karácsonyi ajándéktárgyak a templom téren.

18.45 Kiss Ulrich Jezsuita atya előadása "A keresztény vezető hivatása" címmel, a művelődési házban.

Fertőszentmiklós

December 2., vasárnap

Mikulásvásár
Ifjúsági és Szabadidőközpont

Gyermekműsor: Fabula Együttes
Adventi forgatag: karácsonyi apróságok vására, tea, forralt bor, zsíros kenyér, állatsimogató

Győr

December 1., szombat

Vaskakas Bábszínház
Ha dede

Mi történik, ha egy kocka gömbökkel barátkozik? Hogyan találkoznak, hogyan ismerik meg egymást? A gömböknek például kerek ajtajú a házuk, de hol lépjen be ezen egy kocka? Sok a nehézség, de a kocka lépésről lépésre beilleszkedik a gömbök közé, és a kockák világa is befogadja a gömböket. A kezdeti különbségek halványodnak, sőt, szinte már észre sem lehet venni, mi volt előbb, a kocka vagy a gömb...

A Kabóca Bábszínház és a Theater De Spiegel (Belgium) együttműködésében valósul meg az előadás, melyben gömbökkel és kockákkal játszunk, Kiss Erzsi különleges, folyamatosan inspiráló zenéjével-énekével kísérve.

Győr Plaza
Adventindító tudományos felhajtás a Mobilissel a Győr Plazaban

Készüljünk együtt a karácsonyra! Kreatív foglalkozások, mesés naptárak és kalendáriumok készítése, kedvezményes tesztrepülés, látványos kísérletek, interaktív navigációs eszközök.

Lesz itt rénszarvasszán műholdas navigációval, látványos kísérleti bemutatók, mesés adventi kalendárium a Városi Művészeti Múzeummal, arcfestés képzőművészekkel!

Győri Nemzeti Színház
Zorba - Győri balett

Kezdés: 19:00
"Zorba története nagyon mély hatást gyakorolt rám. Egy ember aki megtanulta élni az életet, ennek minden negatív hatása ellenére is, akit a tánc a legmélyebb bánat után is visszavezet az élet napos oldalára, aki minden sorscsapás után talpra áll és képes optimistán a jövőbe nézni, azt hiszem mindannyian ilyen emberek szeretnénk lenni.

Az író, a zeneszerző, a koreográfus kivétel nélkül igyekszik Zorba történetét hűen a közönsége elé tárni, de kifejezésük eszköztárának különbözősége miatt ugyanazt a célt teljesen eltérő módon tudják csak elérni. Néha egy mondattal olyan hatást ér el az író, melyet szinte vissza sem lehet adni a tánc nyelvén, de számtalanszor egy mozdulat sokkal kifejezőbb, mintha ugyanezt megpróbálnánk több oldalon keresztül szavakkal ecsetelni.

A koreográfus megpróbál a tánc nyelvén gondolkodni amikor egy baletthoz szövegkönyvet készít, hiszen úgy kell gombolyítani és nyesegetni a történetet, hogy a darab mondanivalója a mozdulat szárnyán a közönséghez megérkezzen.

Megpróbáltam ezt a darabot ahol lehetett Zorba vidám, felelőtlen és pozitív egyéniségéhez igazítani mindamellett, hogy a cselekmény drámai fordulatai természetesen rányomják bélyegüket az idevonatkozó képekre.

Kívánom, hogy az az igyekezet, mellyel Zorba a Krétára érkező angol John európai konvencióktól terhes lényét az életöröm és az ő pozitív életszemlélete felé próbálja terelni, Önöknél is táptalajra leljen és az előadás után lélekben gazdagabban és a környező világ problémáival szemben pozitívan felvértezve térjenek meg otthonukba". /Ifj. Harangozó Gyula/

Szórakozóhelyek

Virgin
Szakos Andi támogató est. Fellépés: 23:00, belépő: 800.- Ft. Előtte és utána favorit karaoke!

Vertigo
December Events - Chris Lawyer

Mamma Mia
Szombati házibuli, zenél: Dj Balage

Club Neo
Womens Night Out - hölgyeknek 01:00-ig ingyenes a belépés! Extra chippendale show, táncshow, itallocsolás, ajándékok (masszázs, szauna, szolárium bérlet). Az est háziasszonya: Kovács Kitti Szkoly, playmate és fitness modell. Zenél: Newik, Ati, Lazy. Belépő: hölgyeknek 1200.- Ft, uraknak 1500.- Ft.

Bahnhof - Lapos
Sláger party, zenél: Dj. Morta

December 2., vasárnap

Single voice polyphony
Széchenyi István Egyetem Hangversenyterme

Gavriel Lipkind csellóművész koncertje az egykori Zsinagógában. Kezdés: 19:00, Helyszín: Széchenyi István Egyetem Hangversenyterme (egykori Zsinagóga)
Jegyár: 1.200 Ft

Győri Nemzeti Színház
Tóték

A Bábonyban, hegyvidéki nyugalomban élnek Tóték, akik a falu félbolond postásának legnagyobb örömére négyen vannak. Egy szép nap beállít a fronton harcoló fiuk parancsnoka, Varró őrnagy, hogy náluk töltse kéthetes szabadságát.

Ettől kezdve mindenestül felfordul a tűzoltóparancsnok; Tót, felesége; Mariska és leányuk; Ágika élete. Szokásos napi rutinjuk helyett, a kilenc hónapos frontszolgálat során idegbeteggé vált őrnagy kedvét keresve reggeltől estig, majd estétől reggelig dobozolnak.

Tóték a józan ész határait feszegetve mindent megtesznek, hogy a fiuk az őrnagy jóindulatának köszönhetően megmeneküljön a szenvedéstől. Ám a falu postásának jóvoltából még csak nem is sejthetik, hogy áldozatuk mennyire hiábavaló.

Hegykő

December 1., szombat

Vár a Mikulás!

Kedves Gyerekek! A Mikulás vár benneteket 17,00 órára Hegykőn a tornacsarnokba, ahol megnézhetitek a Palinta Társulat “Varázsputtony" című műsorát.

Kapuvár

December 1., szombat

Adventi fénygyújtás

A Junior mozgásstúdió szeretettel meghívja önt és kedves családját a IV. adventi fénygyújtásra. Helyszín: fő tér, a város karácsonyfájánál.

Közreműködnek: Kapuvári zenés táncszínház, Kapuvár város mazsorettcsoportja, Berg Gusztáv Szakiskola Énekkara. Köszöntőt mond Hámori György polgármester.

Shop-Stop
Kiscsillag

Koncertkezdés: 21:00, a koncert után insomnia party! Jegyek kaphatóak elővételben és a koncert napján a helyszínen. Jegyár: elővételben 1300.- Ft, a koncert napján 1600.- Ft.

Kóny

December 2., vasárnap

Adventi gyertyagyújtás
Dísztér

Szeretettek várják a község lakosságát az első adventi gyertya meggyújtására és a dísztéri adventi forgatagra. (Karácsonyi apróságok, édességek vására, tea, forralt bor).

Programok: az óvodások, a színjátszó kör, és az iskolai énekkar műsora, 16 órától.

Levél

December 2., vasárnap

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a levéli Községháza elé, ahol Advent négy vasárnapján meggyújtjuk az adventi koszorú gyertyáit. Hangulatos zene, forralt bor, meleg tea 17 órától, gyertyagyújtás 18 órakor. Minden vasárnap más szervezet készíti a melegítő italt, a bevételt jótékonysági célra használja fel.

Vasárnap a Levéli Polgárőr Egyesület várja főtt-füstölt kolbásszal a vendégeket, a résztvevőket a Levéli Énekes Lányok és a Levéli Fúvósok szórakoztatják.

Mosonmagyaróvár

December 1., szombat

Lajta Karácsony
Flesch Károly Kulturális Központ

A Lajta Néptánc Együttes tagjai műsort adnak az utánpótlás táncosoknak, majd közösen felidézik a régi adventi hagyományokat.

Mikulás műsor
Fehér Ló Közösségi Ház

Kezdés: 16:00
Mikulás-műsor a Fehér Ló Kiscsoportjaiba járó és a Gyermekjóléti Szolgálat pártfogoltjai számára. Az előadásban szerepelnek a Halászi Marionett Bábcsoport tagjai és Sági Tünde énekes.A színháztermi műsor után a résztvevők mikulás-és karácsonyváró bütykölésen vehetnek részt.

Gyermek agykontroll tanfolyam
Fehér Ló Közösségi Ház

Gyermek agykontroll-tanfolyam lesz, Bódi Andrea oktató vezetésével.

A tanfolyam hatására a gyerek várhatóan magabiztosabb lesz. Eredményesebben tud tanulni, képes megszüntetni fájdalmai zömét, betegség esetén gyorsabban meggyógyul. Megtanulja céljait elérni, képes lesz megszabadulni rossz szokásaitól, illetve hasznos, új szokásokat tud majd magában kifejleszteni. Fáradtság esetén föl tudja magát frissíteni, képes jobb döntéseket hozni, nyugodtabb és energikusabb lesz.

A foglalkozások kis létszámúak és játékosak.

Jelentkezni a Fehér Ló Közösségi Házban kell a 206-307-es, vagy a 06-30-976-7664-es telefonszámokon lehet Csonkáné Sörös Katalinnál.

Mozi
Fehér Ló Közösségi Háza

Szombat, vasárnap 18 óra: LORAX
Magyarul beszélő, amerikai animációs film, 86 perc, 2012. 6 éven felülieknek!

Petőháza

December 2., vasárnap

Adventi gyertyagyújtás és mikulásvásár

Helyszín: Petőháza, templom előtti tér, 16 órától. Program:

- Térzene
- 16 órától csillagszóró játszópark (22 nagyméretű fajáték)
- Verset mond Ábrahám Ferencné
- Adventi énekek a Nefelejcs Nyugdíjas Klub előadásában - gyertyagyújtás
- Fertőszentmiklósi Nőkari Egyesület műsora
- Mikulásváró gyermekműsor T. Horváth József előadásában
- Megérkezik a Mikulás!
- Óvodások, iskolások műsora
- Mikulás fogadóórája

A műsor ideje alatt: kézműves vásár, gyertyakészítő, forralt bor, karácsonyi puncs, sütemény. Rossz idő esetén a program a Közösségi Házban lesz!

Sopron

December 1., szombat

Janicsák Veca és Kocsis Tibor adventi koncertje „Legyen ünnep.." címmel. Jegyár: 3.200 Ft Helyszín: Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ

Olvasóink írták

 • 11. Mankapunka 2012. december 01. 11:07
  „De nagyon is. Biztos találnék nem összefüggéseket is benne. :)”
 • 10. Mabda 2012. december 01. 10:01
  „Adventi készülődés?? Hisz a nagyrészt csak felsorolják a Győri, Adventtől független hétvégi programokat.”
 • 9. vera2012 2012. december 01. 08:36
  „8. Nem hiszem, hogy téged érdekelne az önéletrajzom.”
 • 8. Mankapunka 2012. december 01. 00:47
  „Tényleg vera? Írásaid alapján nem így néz ki a helyzet. 18 éves koromig duma jó. Ez olyan,mint a 30 éve van jogsija típus,akinek még életében nem volt egy koccanása sem.”
 • 7. vera2012 2012. november 30. 17:39
  „6. Képzeld el, ha tudod, hogy engem csak a szüleim tarottak el 18 éves koromig, azóta dolgozom egyfolytában. Biztos vagyok benne, hogy sokkal több munkaévem van, mint neked. Szóval ne hajolj ki annyira az ablakból.”
 • 6. Mankapunka 2012. november 30. 15:59
  „vera

  Ilyenkor ledolgoztatnak egy napot,de mikor eljön az a nap,akkor ugyanúgy kell melózni. Tudom,neked ez furcsa,akit eltartanak otthon.”
 • 5. vera2012 2012. november 30. 15:00
  „3. Pedró
  Ha vasárnap maszekolsz, az a te dolgod. Legtöbbnek lesz 4 nap ünnep. Mert hétfön, gondolom, nem sokan dolgoznak. Mért nem tudjátok élvezni legalább a karácsonyt?”
 • 4. kozveszelytelen 2012. november 30. 14:05
  „Nekem egy kis időre elég a hétvégi programokból. Bedőltem a tesco 50%os játékvásárának. Elment vele fél napom, szervezetlen volt az egész, az üres polcokat nem pótolták, kuponjuk elfogyott, ott kellett várni, hogy akkor most mi is lesz. Éjfélre haza is értem...”
 • 3. Pedró 2012. november 30. 12:22
  „Hétvége?!
  Szép kis hétvége!Mankának igaza van!
  Szombat munkanap, vasárnap meg maszek. Hétfőn meg kezdődik az egész elölről...
  Akkor miről is szól a cikk??”
 • 2. Batistuta 2012. november 30. 12:06
  „Mi az, hogy Szakos Andi támogató est? Támogatni kell a csajt?”
 • 1. Mankapunka 2012. november 30. 11:09
  „Milyen hétvége? 1 nap szünet lesz,szombat munkanap.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós pályázatból újult meg a nyúli könyvtár - fotók

A TIOP-1.2.3-11/1-2012-0061 pályázat keretében a Nyúl Községi Könyvtárban belső felújítási munkák… Tovább olvasom