Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Advent fényei: karácsonyi előkészületek Győrben - videóval

Pénteken 17 órakor kigyúlnak az ünnep fényei a Széchenyi téren. A karácsonyi égők elhelyezése, az ünnepi díszítés munkái napok óta tartanak Győr belvárosában – a kisalfold.hu megleste az előkészületeket.

Az adventi díszek lassan, de biztosan ellepik a megyeszékhely központját, s ez bizony azt jelenti, hogy a sétálóutcát és környékét hamarosan forralt bort kortyolgató, jó kedvűen hömpölygő tömeg tölti meg.

Az ünnepi világítás legszebb fény(játékai) ezúttal is Baross utcában, a Városháza és Megyeháza előtti tereken várhatók, miközben új helyszínként a Széchenyi tér is bekapcsolódik a karácsonyi pompába.
Az ünnep előkészületei Győrben. Videó: Cseh Róbert.Új faházak a Széchenyi téren

A díszvilágítás mellett bizton számíthatunk idén is a karácsonyi vásárra: több tucatnyi faház áll ugyanis készenlétben a vásárlók rohamára a Baross utcában, a Megyeháza előtti téren és a Széchenyi téren is. (Abba most ne menjünk bele, hogy pár éve valószínűleg ennél is több vásározó tette tiszteletét Győrben, s még több faházban kínáltak különböző portékákat.)Az utolsó simítások Győr ünnepi dekorációján. Képek: Cseh Róbert.


Apropó, Széchenyi téri faházak: bár nem tennénk rá a fejünket, de az ide felállított barna színű, tágasabb "bódék" valószínűleg vadonatújak, s eddig ilyenekkel nem találkozhattunk Győrben.

Fényözön és az "Isten pénze"

Ami viszont egészen biztosan új lesz a tavalyi esztendőhöz képest, az a díszkivilágítás felgyújtásának helyszíne. Ezúttal ugyanis nem a Városháza elől, hanem a Széchenyi térről villannak majd fel az égők.

A kapcsológombot idén is Borkai Zsolt kezeli, az ünnepi műsor pedig péntek 17 órakor kezdődik ökumenikus istentisztelettel.

A díszkivilágítást várhatóan fél hat és hat óra között kapcsolja majd fel Győr polgármestere.

A megnyitón a Győri Nemzeti Színház művészei is fellépnek, s részleteket adnak elő az "Isten pénze" című musicalből.


A téli fesztiválból szemezgetve

A Négy évszak fesztivál keretein belül november 27-től december 31-ig tart a "Győri Téli Fesztivál".

A kihagyhatatlan ünnepi műsorok és a populárisabb műfajok képviselői mellett olyan művészek lépnek fel Győrben az év utolsó heteiben, mint a Csík Zenekar, Lajkó Félix, Fábry Sándor vagy Halász Judit.

A teljes programot itt találják.  

Olvasóink írták

 • 13. info2009* 2009. november 27. 22:37
  „Micsoda energia pazarlas! Nekunk ki kell cserelni az otthoni egoket, hogy takarekoskodjunk azzal a nehany lampaval otthon, Gyorben pedig pazaroljak. Felhaborito.
  Tovabba ez az egesz Karacsony es Advent. Ki is talalta ezt ki? Attila vagy Csaba Kiralyfi?”
 • 12. juhit 2009. november 27. 08:50
  „A hegyiolaszokhoz annyit, hogy ellenszerveződésbe kellene kezdeni. 9-10 fehér ember összeállhatna, aztán járőrözhetne az említett területen, persze nem alakzatban, mert azt kiszúrnák. Aztán ha valakibe beleállnak, akkor úgy el kéne verni őket, hogy többet még rossz gondolataik sem lesznek.

  A díszkivilágításhoz annyit, hogy reméljük, hogy idén a Vill-Korr és az E.On jobban oldja meg a problémát, és a felkapcsoláskor nem csinál áramszünetet a város egyéb részein.... (mint az előző évben)”
 • 11. AHA 2009. november 27. 08:27
  „janika
  Persze,hogy működnek.Hiszen láthattad,hogy mennyit szereltek fel a vidéki buszpályaudvarnál a póznákra.
  Gondolom azokkal fognak "figyelni".
  :-)))))))))”
 • 10. janika 2009. november 27. 06:22
  „Lehet, azért oszlatták fel a Magyar Gárdát, hogy teret engedjenek az efféle jelenségnek? Működnek a térfigyelő kamerák?”
 • 9. saitek 2009. november 26. 20:09
  „tényleg tenni kéne vmit ezekkel a cigányokkal,mert már nagyon pofátlanok , azt hiszik, hogy nekik mindent szabad , jogaik vannak. gárdistákat nekik!!”
 • 8. Truder 2009. november 26. 18:45
  „Na,csakhogy ezek a mocskok mindenhol jelen vannak, megkeserítve a hétköznapjainkat, ünnepeinket.Rohadékok!
  Az ember alig várja az adventet, a forralt borozást, a céltalan csellengést, nézelődést(csakis ilyenkor teszem, egyszer-kétszer a vásár alatt..)és ezektől hangos, félelmetes még a karácsony is! Remélem tripla számban látok majd rendőröket is, nemcsak cigókat!”
 • 7. kukori1972 2009. november 26. 18:25
  „Nagyon is oda kell figyelni ezekre a <moderálva> mert kihasználják az alkalmat és amíg szegény magyar vásárló a szeretteire gondol és vásárolgat addig ezeknek máson jár az eszük.ELVERNI ŐKET MINT JÉG A HATÁRT!!!”
 • 6. janika 2009. november 26. 16:21
  „Lehet, hogy kartellba tömörültek a látvány cirkuszosok? Lehet, hogy a cigányok könnyebbe kizsebel hetiik a tátott szájjal nézegetőket:”
 • 5. 0000 2009. november 26. 16:09
  „Szerintem meg pont ilyenkor kell a cigánybandákkal is foglalkozni, mert sok ember a nézelődés alatt nem a táskájára figyel. És nem hiszem el hogy még nem láttál egyetlen egy ilyen személyt sem. Hemzseg tölük az a hely”
 • 4. traboca 2009. november 26. 15:24
  „Nah szép hova jutunk!

  Hogy kerül az adventi készülődéshez a cigány banda??Elhiszem,hogy kell velük foglalkozni mert sajnos vannak de ezt pont az adventi készülődésnél??Én naponta arra járok gyalog nem is valami korai időpontban de én még soha nem találkoztam velük(hála az égnek...).
  Én személy szerint pedig várom a fa bódékat és forralt borozást.Egész évben ezen a pár héten szeretek a belvárosba járni.
  Szerintem el kéne gondolkodni azon,hogy melyik hozzászólás hova tartózik.Mert ezzel tényleg foglalkozni kell de nem adventnél!Van ennél sokkal semmitmondóbb hír is itt az oldalon!”
 • 3. Esther 2009. november 26. 13:13
  „Nah, szep!Hat en tuti nem tudnek mitkezdeni ezekkel. max elszaladni. szegyen az összes. Egyebkent en nagynon örülök a karacsonyi fahazaknak es a bodeknak,meg persze a forralt bornak es a puncsnak:)azonban tenyleg vigyazni kell a taskakra es az ertekekre.sajnos....ide jutottunk..:(”
 • 2. S.Cs. 2009. november 26. 12:53
  „Remélem a rendőrség intézkedik,mert ez szégyen rájuk nézve.
  Nem mindenki tudja ám megvédeni magát az 5-7 fős garázdálkodókkal,tolvajokkal szemben!”
 • 1. gipsysucks 2009. november 26. 09:27
  „....banda Győrben

  Olvasó: Kedves Szerkesztőség! Szeretném figyelmeztetni a magyarokat , hogy Győrben ötfős cigány banda mászkál és kéreget, és kilesik kinél mi van, mit lehet ellopni!

  A mai napon hozzám is odajöttek pénzt kérni. Mivel 150 kg-os állat vagyok, ezért mertem nekik azt mondani, hogy nincs. Elmentek, de ahogy vártam, láttam, hogy figyelnek. Ahogy elindultam, jöttek utánam. Sajnálatos módon épp telefonáltam, amikor jöttek, szóval valószínűleg kinézték a telefonomat maguknak. Jöttek is utánam. Beértem a vonatállomásra, ott az egyik ... beért (aluljárónál) és mondta, hogy várjak, mert a haverjai akarnak kérdezni valamit, én meg jobbnak láttam, ha inkább megyek. Így sikerült előlük eltűnnöm. Egyet-kettőt még elgyepáltam volna, de öt ellen még én is kevés lennék!
  Szeretném felhívni a győriek figyelmét, hogy vigyázzanak a Honvéd Liget, és a vasútállomás környékén, ott portyáznak!

  ezt kéne reklámozni <moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rangot ad a felelősségvállalás

A Kisalföldi Presztízs Díj idén nem az üzleti teljesítményt ismerte el, hanem azokat, akik a piacon maradás mellett a közösség támogatására is gondoltak. Tovább olvasom